نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکاوه, حامدfa_IR
dc.contributor.authorنعمتی, سید حسینfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T22:54:20Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T22:54:20Z
dc.date.available1399-07-08T22:54:20Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T22:54:20Z
dc.date.issued2018-08-23en_US
dc.date.issued1397-06-01fa_IR
dc.date.submitted2016-05-31en_US
dc.date.submitted1395-03-11fa_IR
dc.identifier.citationکاوه, حامد, نعمتی, سید حسین. (1397). تأثیر سطوح مختلف پلوییدی بر قابلیت باروری دانه‌گرده، جوانه‌زنی بذر و نشاپذیری گیاهچه تولیدی بادمجان. تولیدات گیاهی, 41(2), 1-12. doi: 10.22055/ppd.2018.18116.1350fa_IR
dc.identifier.issn2588-543X
dc.identifier.issn2588-5979
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22055/ppd.2018.18116.1350
dc.identifier.urihttp://plantproduction.scu.ac.ir/article_13763.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/142773
dc.description.abstract<br /> <strong><span style="font-family: 'B Zar'; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-language: FA;" lang="FA">به منظور بررسی اثر اتوتتراپلوییدی در گیاه بادمجان </span></strong><span style="font-family: 'B Zar'; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-language: FA; mso-ansi-font-weight: bold;" lang="FA">(</span><strong><em><span style="font-family: 'Times New Roman',serif; mso-bidi-font-family: 'B Zar';" dir="LTR">Solanum melongena</span></em></strong><strong><span style="font-family: 'Times New Roman',serif; mso-bidi-font-family: 'B Zar';" dir="LTR">L.</span></strong><span style="font-family: 'B Zar'; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-language: FA; mso-ansi-font-weight: bold;" lang="FA">)،</span><strong><span style="font-family: 'B Zar'; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-language: FA;" lang="FA"> بر قابلیت باروری، تعداد روز تا تشکیل میوه، سرعت و درصد جوانه‌زنی بذر و نشاپذیری؛ آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی برروی </span></strong><strong><span style="font-family: 'B Zar'; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman';" lang="AR-SA">چهار رقم </span></strong><strong><span style="font-family: 'B Zar'; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-language: FA;" lang="FA">کشتزار، یلدا، چاه‌بلند و پاسارگاد انجام گرفت.</span></strong><strong><span style="font-family: 'B Zar'; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman';" lang="AR-SA"> در آزمایشی جداگانه و در سه تکرار اندازه‌گیری درصد و سرعت جوانه‌زنی</span></strong><strong><span style="font-family: 'B Zar'; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-language: FA;" lang="FA"> در هر رقم و سطح پلوییدی انجام گرفت</span></strong><strong><span style="font-family: 'B Zar'; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman';" lang="AR-SA">. بذور تتراپلویید از گیاهان اتوتتراپلویید که با تیمار کلشیسین به‌دست آمده ‌بودند، تهیه شدند. </span></strong><strong><span style="font-family: 'B Zar'; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-language: FA;" lang="FA">برای مقایسه صفات بین سطوح مختلف پلوییدی موجود، بذرها در شرایط گلخانه‌ای در تخته پرورش نشا، کشت‌شده و </span></strong><strong><span style="font-family: 'B Zar'; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman';" lang="AR-SA">درصد و سرعت ظهور گیاهچه محاسبه گردید.</span></strong><strong><span style="font-family: 'B Zar'; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-language: FA;" lang="FA"> با گذر از دوره دانهالی، نشاها به گلخانه با بستر خاکی منتقل شدند. از زمان کشت بذرها در جعبه کاشت، سرعت نمو مراحل مختلف نونهالی (دو برگی شدن، چهار برگی شدن)، اندازه‌گیری شد.</span></strong><strong><span style="font-family: 'B Zar'; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman';" lang="AR-SA"> تعداد روز تا تشکیل میوه، خصوصیات بذر و دانهال و سرعت نمو در مراحل دانهالی به‌طور معنی‌داری در سطح احتمال 5 درصد تحت تأثیر تغییرات ‌القا‌شده در تعداد دسته‌جات کروموزومی ‌بودند. </span></strong><strong><span style="font-family: 'B Zar'; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-language: FA;" lang="FA">رنگ‌آمیزی دانه‌های گرده با استوکارمن به منظور تعیین درصد باروری آن‌ها نشان‌داد که با افزایش سطح پلوییدی، قابلیت باروری دانه‌های گرده در سطح احتمال 5 درصد افزایش می‌یابد. در تلاش برای تولید گیاهان تری‌پلویید، هیچ یک از تلاقی‌های انجام‌شده بین دو فرم دیپلویید و تتراپلویید موفقیت‌آمیز نبوده و میوه‌ای تشکیل نگردید.</span></strong><br /> <strong><em><span style="font-size: 12.0pt; line-height: 107%; font-family: 'B Zar'; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman'; mso-ansi-language: EN-US; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA;" lang="AR-SA" dir="RTL">تتراپلویید، سرعت نمو</span></em></strong><em><span style="font-size: 12.0pt; line-height: 107%; font-family: 'B Zar'; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman'; mso-ansi-language: EN-US; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA;" lang="AR-SA" dir="RTL">، <strong>کلشیسین</strong></span></em>fa_IR
dc.format.extent807
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه شهید چمران اهواز- دانشکده کشاورزیfa_IR
dc.publisherShahid Chamran University of Ahvaz, Iranen_US
dc.relation.ispartofتولیدات گیاهیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Plant Productions (Agronomy, Breeding and Horticulture)en_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22055/ppd.2018.18116.1350
dc.subjectتتراپلوییدfa_IR
dc.subjectسرعت نموfa_IR
dc.subjectکلشیسینfa_IR
dc.subjectاصلاح نباتاتfa_IR
dc.subjectسبزی و صیفیfa_IR
dc.titleتأثیر سطوح مختلف پلوییدی بر قابلیت باروری دانه‌گرده، جوانه‌زنی بذر و نشاپذیری گیاهچه تولیدی بادمجانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی - پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار‌، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume41
dc.citation.issue2
dc.citation.spage1
dc.citation.epage12
nlai.contributor.orcid0000-0003-0346-5180


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد