| dc.contributor.author | کاوه, حامد | fa_IR |
| dc.contributor.author | نعمتی, سید حسین | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T22:54:20Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T22:54:20Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T22:54:20Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T22:54:20Z | |
| dc.date.issued | 2018-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-05-31 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-03-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | کاوه, حامد, نعمتی, سید حسین. (1397). تأثیر سطوح مختلف پلوییدی بر قابلیت باروری دانهگرده، جوانهزنی بذر و نشاپذیری گیاهچه تولیدی بادمجان. تولیدات گیاهی, 41(2), 1-12. doi: 10.22055/ppd.2018.18116.1350 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2588-543X | |
| dc.identifier.issn | 2588-5979 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22055/ppd.2018.18116.1350 | |
| dc.identifier.uri | http://plantproduction.scu.ac.ir/article_13763.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/142773 | |
| dc.description.abstract | <br /> <strong><span style="font-family: 'B Zar'; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-language: FA;" lang="FA">به منظور بررسی اثر اتوتتراپلوییدی در گیاه بادمجان </span></strong><span style="font-family: 'B Zar'; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-language: FA; mso-ansi-font-weight: bold;" lang="FA">(</span><strong><em><span style="font-family: 'Times New Roman',serif; mso-bidi-font-family: 'B Zar';" dir="LTR">Solanum melongena</span></em></strong><strong><span style="font-family: 'Times New Roman',serif; mso-bidi-font-family: 'B Zar';" dir="LTR">L.</span></strong><span style="font-family: 'B Zar'; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-language: FA; mso-ansi-font-weight: bold;" lang="FA">)،</span><strong><span style="font-family: 'B Zar'; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-language: FA;" lang="FA"> بر قابلیت باروری، تعداد روز تا تشکیل میوه، سرعت و درصد جوانهزنی بذر و نشاپذیری؛ آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی برروی </span></strong><strong><span style="font-family: 'B Zar'; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman';" lang="AR-SA">چهار رقم </span></strong><strong><span style="font-family: 'B Zar'; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-language: FA;" lang="FA">کشتزار، یلدا، چاهبلند و پاسارگاد انجام گرفت.</span></strong><strong><span style="font-family: 'B Zar'; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman';" lang="AR-SA"> در آزمایشی جداگانه و در سه تکرار اندازهگیری درصد و سرعت جوانهزنی</span></strong><strong><span style="font-family: 'B Zar'; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-language: FA;" lang="FA"> در هر رقم و سطح پلوییدی انجام گرفت</span></strong><strong><span style="font-family: 'B Zar'; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman';" lang="AR-SA">. بذور تتراپلویید از گیاهان اتوتتراپلویید که با تیمار کلشیسین بهدست آمده بودند، تهیه شدند. </span></strong><strong><span style="font-family: 'B Zar'; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-language: FA;" lang="FA">برای مقایسه صفات بین سطوح مختلف پلوییدی موجود، بذرها در شرایط گلخانهای در تخته پرورش نشا، کشتشده و </span></strong><strong><span style="font-family: 'B Zar'; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman';" lang="AR-SA">درصد و سرعت ظهور گیاهچه محاسبه گردید.</span></strong><strong><span style="font-family: 'B Zar'; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-language: FA;" lang="FA"> با گذر از دوره دانهالی، نشاها به گلخانه با بستر خاکی منتقل شدند. از زمان کشت بذرها در جعبه کاشت، سرعت نمو مراحل مختلف نونهالی (دو برگی شدن، چهار برگی شدن)، اندازهگیری شد.</span></strong><strong><span style="font-family: 'B Zar'; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman';" lang="AR-SA"> تعداد روز تا تشکیل میوه، خصوصیات بذر و دانهال و سرعت نمو در مراحل دانهالی بهطور معنیداری در سطح احتمال 5 درصد تحت تأثیر تغییرات القاشده در تعداد دستهجات کروموزومی بودند. </span></strong><strong><span style="font-family: 'B Zar'; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-language: FA;" lang="FA">رنگآمیزی دانههای گرده با استوکارمن به منظور تعیین درصد باروری آنها نشانداد که با افزایش سطح پلوییدی، قابلیت باروری دانههای گرده در سطح احتمال 5 درصد افزایش مییابد. در تلاش برای تولید گیاهان تریپلویید، هیچ یک از تلاقیهای انجامشده بین دو فرم دیپلویید و تتراپلویید موفقیتآمیز نبوده و میوهای تشکیل نگردید.</span></strong><br /> <strong><em><span style="font-size: 12.0pt; line-height: 107%; font-family: 'B Zar'; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman'; mso-ansi-language: EN-US; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA;" lang="AR-SA" dir="RTL">تتراپلویید، سرعت نمو</span></em></strong><em><span style="font-size: 12.0pt; line-height: 107%; font-family: 'B Zar'; mso-ascii-font-family: 'Times New Roman'; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-hansi-font-family: 'Times New Roman'; mso-ansi-language: EN-US; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA;" lang="AR-SA" dir="RTL">، <strong>کلشیسین</strong></span></em> | fa_IR |
| dc.format.extent | 807 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه شهید چمران اهواز- دانشکده کشاورزی | fa_IR |
| dc.publisher | Shahid Chamran University of Ahvaz, Iran | en_US |
| dc.relation.ispartof | تولیدات گیاهی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Plant Productions
(Agronomy, Breeding and Horticulture) | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22055/ppd.2018.18116.1350 | |
| dc.subject | تتراپلویید | fa_IR |
| dc.subject | سرعت نمو | fa_IR |
| dc.subject | کلشیسین | fa_IR |
| dc.subject | اصلاح نباتات | fa_IR |
| dc.subject | سبزی و صیفی | fa_IR |
| dc.title | تأثیر سطوح مختلف پلوییدی بر قابلیت باروری دانهگرده، جوانهزنی بذر و نشاپذیری گیاهچه تولیدی بادمجان | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | علمی - پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 41 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 12 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0003-0346-5180 | |