| dc.contributor.author | اثنی عشری, محمود | fa_IR |
| dc.contributor.author | بهرامی, سمیه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T22:54:18Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T22:54:18Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T22:54:18Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T22:54:18Z | |
| dc.date.issued | 2018-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2015-07-08 | en_US |
| dc.date.submitted | 1394-04-17 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | اثنی عشری, محمود, بهرامی, سمیه. (1397). همزیستی سه گونه قارچ میکوریز (Glumos spp.) بر رشد و جذب برخی عناصر غذایی در قلمههای ریشهدار سه رقم زیتون. تولیدات گیاهی, 41(1), 1-14. doi: 10.22055/ppd.2017.13546 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2588-543X | |
| dc.identifier.issn | 2588-5979 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22055/ppd.2017.13546 | |
| dc.identifier.uri | http://plantproduction.scu.ac.ir/article_13546.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/142763 | |
| dc.description.abstract | <strong>این پژوهش به منظور بررسی اثر تلقیح قلمههای ریشهدار شده سه رقم زیتون با سه گونه قارچ همزیست از جنس </strong><strong><em>Glomus</em></strong><strong> بر ویژگیهای رشد، میزان کلروفیل و جذب برخی عناصر غذایی در قلمهها اجرا گردید. مطالعه بهصورت یک آزمایش فاکتوریل با دو فاکتور، بر پایهی طرح کاملاً تصادفی و در سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی علوم باغبانی دانشگاه بوعلی سینا انجام شد. فاکتور اول ارقام زیتون در سه سطح شامل 'آربکین‘ (</strong><strong>R<sub>1</sub></strong><strong>)</strong><strong>، 'کنسروالیا</strong><strong>‘ (</strong><strong>R<sub>2</sub></strong><strong>) </strong><strong>و 'مُحرم‘ (</strong><strong>R<sub>3</sub></strong><strong>)</strong><strong> و فاکتور دوم تلقیح قلمههای ریشهدار شده با مخلوطهای متفاوتی از سه گونه قارچ میکوریزا</strong><strong>در پنج سطح</strong><strong> شامل </strong><strong>D<sub>1</sub></strong><strong> (</strong><strong><em>G.mosseae</em></strong><strong>+</strong><strong><em>G.intraradices</em></strong><strong>)، </strong><strong><em>G.hoi</em></strong><strong>) D<sub>2</sub></strong><strong>+</strong><strong><em>G.mosseae</em></strong><strong>)،</strong><strong>D<sub>3</sub> </strong><strong>(</strong><strong><em>G.hoi</em></strong><strong>+</strong><strong><em>G.intraradices</em></strong><strong>)، </strong><strong> D<sub>4</sub></strong><strong>(ترکیب هر سه </strong><strong>گونه قارچ) </strong><strong>و </strong><strong>D<sub>5</sub></strong><strong> بدون تلقیح (شاهد) بودند. بر اساس نتایج بیشترین درصد همزیستی </strong><strong>R<sub>2</sub>D<sub>2</sub></strong><strong>و کمترین آن در تیمارهای </strong><strong>D<sub>5</sub></strong><strong> هر سه رقم مشاهده گردید. کاربرد قارچ میکوریزا موجب افزایش معنیدار برخی ویژگیهای رشد از جمله ارتفاع و قطر ساقه اصلی نهال، سطح برگ، وزن تر و خشک اندامهای هوایی و ریشه </strong><strong>و </strong><strong>نیز محتوای کلروفی</strong><strong>ل </strong><strong>a</strong><strong>، </strong><strong>b</strong><strong> و کل </strong><strong>در همه تیمارهای مایهزنی شده نسبت به شاهد گردیدند. همزیستی قارچها همچنین موجب افزایش معنیدار جذب عناصری چون فسفر، پتاسیم، روی و آهن نسبت به شاهد گردید</strong><strong>. براساس نتایج حاصل از این مطالعه و اثرات مثبت قارچ میکوریزا روی رشد و جذب عناصر غذایی در نهالهای زیتون، کاربرد مخلوط قارچهای فوق در تولید و پرورش این نهالها توصیه میگردد. </strong> | fa_IR |
| dc.format.extent | 682 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه شهید چمران اهواز- دانشکده کشاورزی | fa_IR |
| dc.publisher | Shahid Chamran University of Ahvaz, Iran | en_US |
| dc.relation.ispartof | تولیدات گیاهی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Plant Productions
(Agronomy, Breeding and Horticulture) | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22055/ppd.2017.13546 | |
| dc.subject | جذب فسفر | fa_IR |
| dc.subject | قطر ساقه | fa_IR |
| dc.subject | کلروفیل | fa_IR |
| dc.subject | مایهزنی | fa_IR |
| dc.subject | وزن تر و خشک | fa_IR |
| dc.title | همزیستی سه گونه قارچ میکوریز (Glumos spp.) بر رشد و جذب برخی عناصر غذایی در قلمههای ریشهدار سه رقم زیتون | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | علمی - پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد گروه علوم باعبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 41 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 14 | |