بررسی خصوصیات مورفولوژیکی، پومولوژیکی و غلظت برخی عناصر غذایی شش پایه از درختان میوه هستهدار
(ندگان)پدیدآور
شریفی, هومنبوذری, ناصرمیرعبدالباقی, میترانوع مدرک
Textعلمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
استفاده از پایهها در درختان میوه هستهدار میتواند ضمن افزایش استفاده بهینه از منابع آب و خاک، منجر به افزایش تولید در واحد سطح و کاهش هزینهها گردد. شناخت خصوصیات مورفولوژیکی و جذب عناصر غذایی میتواند در انتخاب پایهها در شرایط متفاوت اقلیمی مؤثر واقع شود. در این پژوهش ویژگیهای رشد شش پایه درختان میوه هستهدار پنتا Penta))، کادامن (Cadaman)، سنتجولین Saint Julien))، امآراس5/2 Mr.S2/5))، جیاف677  (GF677)و نماگارد (Nemaguard) شامل خصوصیات مورفولوژیکی، پومولوژیکی، شاخص کلروفیل و غلظت برخی عناصر غذایی (فسفر، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و نیتروژن) برگها در باغ نحقیقاتی کمالشهر کرج موردبررسی قرار گرفتند. نماگارد و پنتا در جذب عناصر فسفر، کلسیم و منیزیم بالاترین میزان غلظت عناصر غذایی و پایه جیاف677 کمترین میزان جذب را در عناصر فسفر، پتاسیم و منیزیم نشان دادند و تفاوت معنیداری در میزان جذب ازت در پایهها مشاهده نشد. پایه پنتا از نظر خصوصیات رویشی و توانایی جذب عناصر غذایی از پایههای دیگر بهتر بود. نتایج تنوع زیادی در صفات رشد موردبررسی نشان دادند که میتواند کلید شناسایی این پایهها باشد.
کلید واژگان
پایههای رویشیپنتا
عناصر غذایی
دستورالعمل DUS
پایه های درختان میوه
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-05-221398-03-01
ناشر
دانشگاه بوعلی سیناسازمان پدید آورنده
دانشجوی سابق کارشناسیارشدگروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج، کرج، ایراندانشیار موسسه تحقیقات علوم باغبانی، پژوهشکده میوههای معتدله و سردسیری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
استادیار موسسه تحقیقات علوم باغبانی، پژوهشکده میوههای معتدله و سردسیری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
شاپا
2476-63212476-5651




