• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی
    • دوره 11, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی
    • دوره 11, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی خصوصیات مورفولوژیکی، پومولوژیکی و غلظت برخی عناصر غذایی شش پایه از درختان میوه هسته‌دار

    (ندگان)پدیدآور
    شریفی, هومنبوذری, ناصرمیرعبدالباقی, میترا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    401.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی - پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    استفاده از پایه‌ها در درختان میوه هسته‌دار می‌تواند ضمن افزایش استفاده بهینه از منابع آب و خاک، منجر به افزایش تولید در واحد سطح و کاهش هزینه‌ها گردد. شناخت خصوصیات مورفولوژیکی و جذب عناصر غذایی می‌تواند در انتخاب پایه‌ها در شرایط متفاوت اقلیمی مؤثر واقع شود. در این پژوهش ویژگی‌های رشد شش پایه درختان میوه هسته‌دار پنتا Penta))، کادامن (Cadaman)، سنت‌جولین Saint Julien))، ام‌آر‌اس‌5/2 Mr.S2/5))، جی‌اف‌677  (GF677)و نماگارد (Nemaguard) شامل خصوصیات مورفولوژیکی، پومولوژیکی، شاخص کلروفیل و غلظت برخی عناصر غذایی (فسفر، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و نیتروژن) برگ‌ها در باغ نحقیقاتی کمال‌شهر کرج موردبررسی قرار گرفتند. نماگارد و پنتا در جذب عناصر فسفر، کلسیم و منیزیم بالاترین میزان غلظت عناصر غذایی و پایه جی‌اف‌677 کم‌ترین میزان جذب را در عناصر فسفر، پتاسیم و منیزیم نشان دادند و تفاوت معنی‌داری در میزان جذب ازت در پایه‌ها مشاهده نشد. پایه پنتا از نظر خصوصیات رویشی و توانایی جذب عناصر غذایی از پایه‌های دیگر بهتر بود. نتایج تنوع زیادی در صفات رشد موردبررسی نشان دادند که می‌تواند کلید شناسایی این پایه‌ها باشد.
    کلید واژگان
    پایه‌های رویشی
    پنتا
    عناصر غذایی
    دستورالعمل DUS
    پایه های درختان میوه

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2019-05-22
    1398-03-01
    ناشر
    دانشگاه بوعلی سینا
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی سابق کارشناسی‌ارشدگروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج، کرج، ایران
    دانشیار موسسه تحقیقات علوم باغبانی، پژوهشکده میوه‌های معتدله و سردسیری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
    استادیار موسسه تحقیقات علوم باغبانی، پژوهشکده میوه‌های معتدله و سردسیری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

    شاپا
    2476-6321
    2476-5651
    URI
    https://dx.doi.org/10.22084/ppt.2017.10400.1605
    https://ppt.basu.ac.ir/article_2933.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/140761

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب