بهبود برخی از خصوصیات میوه آلوی رقم قطره طلا توسط کاربرد برگی نانوذرات سیلیس و کلرید کلسیم
(ندگان)پدیدآور
فرخ زاد, یوسفشرفی, یاورطباطبایی, سید جلالسلیمی, مهری
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
با توجه به ضایعات زیاد محصولات کشاورزی در ایران، توجه به مرحله پس از برداشت امری ضروری است. به منظور بررسی اثر محلولپاشی پیش از برداشت کلرید کلسیم و نانوذرات سیلیس بر خصوصیات کمی و کیفی میوه آلو، آزمایشی در باغ تحقیقاتی دانشگاه شاهد انجام شد. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با ترکیب تیمارهای کلرید کلسیم و نانوذرات سلیس در 4 تکرار اجرا شد. در این آزمایش از 4 سطح کلرید کلسیم (0، 500، 1000 و 2000 میلیگرم در لیتر) و 3 سطح نانوذرات سلیس (0، 200 و 400 میلیگرم در لیتر) استفاده شد، محلولپاشی با آب مقطر (غلظت صفر هر دو ترکیب) به عنوان تیمار شاهد در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که سطوح ترکیبی تیمارهای مختلف نسبت به تیمار شاهد اثر معنیداری بر وزن، طول، قطر، سفتی میوه، مواد جامد محلول، pH عصاره میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون و ویتامین ث داشتند. ترکیب تیماری 200 میلیگرم در لیتر سیلیس به همراه 1000 میلیگرم در لیتر کلرید کلسیم و ترکیب تیماری 400 میلیگرم در لیتر سیلیس به همراه 1000 میلیگرم در لیتر کلرید کلسیم بهترین اثر را بر بیشتر شاخصها داشتند. به نظر میرسد محلولپاشی درختان با کلرید کلسیم و نانوذرات سیلیس در مرحله پیش از برداشت میتواند خصوصیات کمی و کیفی میوه آلو را در مرحله پس از برداشت بهبود بخشد.
کلید واژگان
اسیدیته قابل تیتراسیونپیش از برداشت
خصوصیات کیفی
ویتامین ث
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2019-10-231398-08-01
ناشر
دانشگاه ارومیهUrmia University
سازمان پدید آورنده
علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایراناستادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران
استاد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران
کارشناسارشد علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران



