• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم دامی (پژوهش و سازندگی)
    • دوره 28, شماره 108
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم دامی (پژوهش و سازندگی)
    • دوره 28, شماره 108
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر آنتی اکسیدانی عصاره مرزه ماکرانتا بر فراسنجه های میکروسکوپی و بیوشیمیایی اسپرم گاو پس از فرآیند انجماد–یخ گشایی

    (ندگان)پدیدآور
    دقیق کیا, حسینشهباززاده, رقیهاشرفی, ایرج
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.141 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    آسیب­های اکسیداتیو به دلیل تولید رادیکال­های آزاد در طی فرآیند انجماد– یخ­گشایی، یکی از مهمترین دلایل کاهش باروری اسپرم­ می­باشند. استفاده از آنتی اکسیدان­ها در جهت حذف و پاکسازی رادیکال­های آزاد از محیط اطراف اسپرم ضروری به نظر می­رسد. هدف این مطالعه، بررسی اثر آنتی­اکسیدانی سطوح مختلف عصاره مرزه ماکرانتا در رقیق­کننده اسپرم گاو می­باشد. نمونه­های منی پس از جمع­آوری از 3 راس گاو نر هلشتاین، با رقیق­کننده سیترات-زرده تخم مرغ به همراه سطوح مختلف عصاره مرزه ماکرانتا (0، 2، 4، 8، 12، 16 و 20 میلی­لیتر بر دسی­لیتر) رقیق شده و پس از طی مراحل سردسازی، بسته­بندی و انجماد در تانک حاوی ازت مایع ذخیره شدند. پس از یخ­گشایی، فراسنجه­های تحرک اسپرم، میزان زنده­مانی اسپرم، یکپارچگی غشای پلاسمایی و پراکسیداسیون لیپید به ترتیب توسط نرم افزار تجزیه و تحلیل کامپیوتری تحرک اسپرم، رنگ­آمیزی ائوزین-نیگروزین، تست التهاب هیپواسموتیک و تولید مالون­دی­آلدهید ارزیابی شدند. نتایج این مطالعه نشان دادند که استفاده از 4 میلی­لیتر در دسی­لیتر عصاره مرزه ماکرانتا بهترین اثر محافظتی را روی اسپرم یخ­گشایی شده گاو هلشتاین داشته و موجب بهبود معنی­دار کلیه فراسنجه­های میکروسکوپی شد. افزودن 4 میلی­لیتر در دسی­لیتر عصاره، غلظت مالون­دی­آلدهید را نسبت به سایر گروه­ها کاهش داد که این کاهش در مقایسه با گروه شاهد از لحاظ آماری معنی­دار نبود. نتایج حاصل از این مطالعه حاکی از تاثیر مثبت دوزهای پایین عصاره مرزه ماکرانتا بر فراسنجه­های میکروسکوپی اسپرم منجمد-یخ گشایی شده گاو می­باشد.
    کلید واژگان
    مرزه ماکرانتا
    فعالیت آنتی اکسیدانی
    فریز اسپرم
    گاو

    شماره نشریه
    108
    تاریخ نشر
    2015-11-22
    1394-09-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
    دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
    دانشجوی دکتری فیزیولوژی دام دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

    شاپا
    2588-6436
    2588-6428
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/asj.2015.103717
    https://asj.areeo.ac.ir/article_103717.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/12321

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب