نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorدقیق کیا, حسینfa_IR
dc.contributor.authorشهباززاده, رقیهfa_IR
dc.contributor.authorاشرفی, ایرجfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T17:04:18Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T17:04:18Z
dc.date.available1399-07-08T17:04:18Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T17:04:18Z
dc.date.issued2015-11-22en_US
dc.date.issued1394-09-01fa_IR
dc.date.submitted2014-02-10en_US
dc.date.submitted1392-11-21fa_IR
dc.identifier.citationدقیق کیا, حسین, شهباززاده, رقیه, اشرفی, ایرج. (1394). بررسی اثر آنتی اکسیدانی عصاره مرزه ماکرانتا بر فراسنجه های میکروسکوپی و بیوشیمیایی اسپرم گاو پس از فرآیند انجماد–یخ گشایی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی), 28(108), 101-112. doi: 10.22092/asj.2015.103717fa_IR
dc.identifier.issn2588-6436
dc.identifier.issn2588-6428
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/asj.2015.103717
dc.identifier.urihttps://asj.areeo.ac.ir/article_103717.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/12321
dc.description.abstractآسیب­های اکسیداتیو به دلیل تولید رادیکال­های آزاد در طی فرآیند انجماد– یخ­گشایی، یکی از مهمترین دلایل کاهش باروری اسپرم­ می­باشند. استفاده از آنتی اکسیدان­ها در جهت حذف و پاکسازی رادیکال­های آزاد از محیط اطراف اسپرم ضروری به نظر می­رسد. هدف این مطالعه، بررسی اثر آنتی­اکسیدانی سطوح مختلف عصاره مرزه ماکرانتا در رقیق­کننده اسپرم گاو می­باشد. نمونه­های منی پس از جمع­آوری از 3 راس گاو نر هلشتاین، با رقیق­کننده سیترات-زرده تخم مرغ به همراه سطوح مختلف عصاره مرزه ماکرانتا (0، 2، 4، 8، 12، 16 و 20 میلی­لیتر بر دسی­لیتر) رقیق شده و پس از طی مراحل سردسازی، بسته­بندی و انجماد در تانک حاوی ازت مایع ذخیره شدند. پس از یخ­گشایی، فراسنجه­های تحرک اسپرم، میزان زنده­مانی اسپرم، یکپارچگی غشای پلاسمایی و پراکسیداسیون لیپید به ترتیب توسط نرم افزار تجزیه و تحلیل کامپیوتری تحرک اسپرم، رنگ­آمیزی ائوزین-نیگروزین، تست التهاب هیپواسموتیک و تولید مالون­دی­آلدهید ارزیابی شدند. نتایج این مطالعه نشان دادند که استفاده از 4 میلی­لیتر در دسی­لیتر عصاره مرزه ماکرانتا بهترین اثر محافظتی را روی اسپرم یخ­گشایی شده گاو هلشتاین داشته و موجب بهبود معنی­دار کلیه فراسنجه­های میکروسکوپی شد. افزودن 4 میلی­لیتر در دسی­لیتر عصاره، غلظت مالون­دی­آلدهید را نسبت به سایر گروه­ها کاهش داد که این کاهش در مقایسه با گروه شاهد از لحاظ آماری معنی­دار نبود. نتایج حاصل از این مطالعه حاکی از تاثیر مثبت دوزهای پایین عصاره مرزه ماکرانتا بر فراسنجه­های میکروسکوپی اسپرم منجمد-یخ گشایی شده گاو می­باشد.fa_IR
dc.format.extent1168
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات علوم دامی کشورfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofعلوم دامی (پژوهش و سازندگی)fa_IR
dc.relation.ispartofAnimal Sciences Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/asj.2015.103717
dc.subjectمرزه ماکرانتاfa_IR
dc.subjectفعالیت آنتی اکسیدانیfa_IR
dc.subjectفریز اسپرمfa_IR
dc.subjectگاوfa_IR
dc.titleبررسی اثر آنتی اکسیدانی عصاره مرزه ماکرانتا بر فراسنجه های میکروسکوپی و بیوشیمیایی اسپرم گاو پس از فرآیند انجماد–یخ گشاییfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری فیزیولوژی دام دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریزfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue108
dc.citation.spage101
dc.citation.epage112


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد