| dc.contributor.author | بخشی, حامد | fa_IR |
| dc.contributor.author | عباسپور فرد, محمد حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | سعیدی راد, محمد حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | آق خانی, محمد حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | پورباقر, رقیه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T21:58:40Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T21:58:41Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T21:58:40Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T21:58:41Z | |
| dc.date.issued | 2017-12-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-10-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-04-19 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-01-31 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | بخشی, حامد, عباسپور فرد, محمد حسین, سعیدی راد, محمد حسین, آق خانی, محمد حسین, پورباقر, رقیه. (1396). ساخت و ارزیابی دستگاه تکساز ردیفی گل زعفران. علمی پژوهشی زراعت و فناوری زعفران, 5(4), 361-377. doi: 10.22048/jsat.2017.52095.1157 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2383-1529 | |
| dc.identifier.issn | 2383-2142 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22048/jsat.2017.52095.1157 | |
| dc.identifier.uri | http://saffron.torbath.ac.ir/article_50871.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/122283 | |
| dc.description.abstract | جداسازی کلاله از بقیه اجزای گل یکی از مهمترین چالشها در فرآیند تولید زعفران تجاری میباشد. مراحل جداسازی ماشینی کلاله از یک توده گل زعفران شامل: الف) تک سازی گلها، ب) ردیفکردن گلها، ج) برش دم (قسمت اضافی) گلها و د) جداکردن گلبرگ و پرچم میباشد. درواقع بدون تکسازی و جدا کردن تکتک گلها از هم، جداسازی ماشینی کلاله نمیتواند انجام شود. به دلیل اهمیت این مرحله از جداسازی گل زعفران در این تحقیق یک دستگاه دستساز آزمایشی برای تنکسازی و ردیف کردن گل زعفران ساخته شد، بهطوری که قابلیت کار و نصب با دستگاههای برش و جداسازی کلاله از گل و تبدیل به مقیاس صنعتی را نیز داشته باشد. برای این منظور از یک استوانه بردارنده برای تکسازی گلها و از یک سطح شیبدار و نوار نقاله برای ردیف کردن گلهای زعفران استفاده شد. دستگاه ساخته شده ازنقطهنظر بازده تک سازی و تلفات مورد ارزیابی قرار گرفت. به این منظور از سه نوع گل زعفران (غنچه، باز دمکوتاه و دمبلند)، سه سرعت دورانی استوانه بردارنده (6، 12 و 5/21 دور بر دقیقه)، سه میزان مکش (30، 70 و 100 میلیمتر جیوه) و چهار قطر داخلی سوراخ انگشتیهای مکشی (2 تا 5 میلیمتر) با سه تکرار استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان داد که بهطورکلی، بیشترین بازده تکسازی برای گلهای زعفران باز دمکوتاه برابر 75 درصد، در قطر سوراخ داخلی انگشتیهای مکشی 5 میلیمتر و میزان مکش 100 میلیمتر جیوه در سرعت دورانی 6 دور بر دقیقه بهدست میآید. برای ارزیابی عملکرد ردیفکردن گل زعفران، تعداد 100 عدد گل زعفران با طول 5 سانتیمتر انتخاب شدند و در 5 تکرار آزمایش گردید که میانگین ردیفسازی با جهت صحیح گلها برابر 84 درصد بدست آمد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1402 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تربت حیدریه | fa_IR |
| dc.publisher | University Of Torbat Heydarieh | en_US |
| dc.relation.ispartof | علمی پژوهشی زراعت و فناوری زعفران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Saffron agronomy and technology | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22048/jsat.2017.52095.1157 | |
| dc.subject | تک سازی | fa_IR |
| dc.subject | جداسازی | fa_IR |
| dc.subject | ردیف کردن | fa_IR |
| dc.subject | گل زعفران | fa_IR |
| dc.subject | فرآوری، صنایع غذایی و بیوشیمی | fa_IR |
| dc.title | ساخت و ارزیابی دستگاه تکساز ردیفی گل زعفران | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله علمی پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.citation.volume | 5 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 361 | |
| dc.citation.epage | 377 | |