نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبخشی, حامدfa_IR
dc.contributor.authorعباسپور فرد, محمد حسینfa_IR
dc.contributor.authorسعیدی راد, محمد حسینfa_IR
dc.contributor.authorآق خانی, محمد حسینfa_IR
dc.contributor.authorپورباقر, رقیهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T21:58:40Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T21:58:41Z
dc.date.available1399-07-08T21:58:40Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T21:58:41Z
dc.date.issued2017-12-22en_US
dc.date.issued1396-10-01fa_IR
dc.date.submitted2016-04-19en_US
dc.date.submitted1395-01-31fa_IR
dc.identifier.citationبخشی, حامد, عباسپور فرد, محمد حسین, سعیدی راد, محمد حسین, آق خانی, محمد حسین, پورباقر, رقیه. (1396). ساخت و ارزیابی دستگاه تک‌ساز ردیفی گل زعفران. علمی پژوهشی زراعت و فناوری زعفران, 5(4), 361-377. doi: 10.22048/jsat.2017.52095.1157fa_IR
dc.identifier.issn2383-1529
dc.identifier.issn2383-2142
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22048/jsat.2017.52095.1157
dc.identifier.urihttp://saffron.torbath.ac.ir/article_50871.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/122283
dc.description.abstractجداسازی کلاله از بقیه اجزای گل یکی از مهم‌ترین چالش‌ها در فرآیند تولید زعفران تجاری می‌باشد. مراحل جداسازی ماشینی کلاله از یک توده گل زعفران شامل: الف) تک سازی گل‌ها، ب) ردیف‌کردن گل‌ها، ج) برش دم (قسمت اضافی) گل‌ها و د) جداکردن گلبرگ و پرچم می‌باشد. درواقع بدون تک­سازی و جدا کردن تک‌تک گل‌ها از هم، جداسازی ماشینی کلاله نمی‌تواند انجام شود. به دلیل اهمیت این مرحله از جداسازی گل زعفران در این تحقیق یک دستگاه دست‌ساز آزمایشی برای تنک‌سازی و ردیف کردن گل زعفران ساخته شد، به‌طوری که قابلیت کار و نصب با دستگاه‌های برش و جداسازی کلاله از گل و تبدیل به مقیاس صنعتی را نیز داشته باشد. برای این منظور از یک استوانه بردارنده برای تک‌سازی گل‌ها و از یک سطح شیب‌دار و نوار نقاله برای ردیف کردن گل‌های زعفران استفاده شد. دستگاه ساخته شده ازنقطه‌نظر بازده تک سازی و تلفات مورد ارزیابی قرار گرفت. به این‌ منظور از سه نوع گل زعفران (غنچه، باز دم­کوتاه و دم­بلند)، سه سرعت دورانی استوانه بردارنده (6، 12 و 5/21 دور بر دقیقه)، سه میزان مکش (30، 70 و 100 میلی‌متر جیوه) و چهار قطر داخلی سوراخ انگشتی‌های مکشی (2 تا 5 میلی‌متر) با سه تکرار استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان داد که به‌طورکلی، بیش‌ترین بازده تک‌سازی برای گل‌های زعفران باز دم­کوتاه برابر 75 درصد، در قطر سوراخ داخلی انگشتی‌های مکشی 5 میلی‌متر و میزان مکش 100 میلی‌متر جیوه در سرعت دورانی 6 دور بر دقیقه به‌دست می‌آید. برای ارزیابی عملکرد ردیف‌کردن گل زعفران، تعداد 100 عدد گل زعفران با طول 5 سانتی‌متر انتخاب شدند و در 5 تکرار آزمایش گردید که میانگین ردیف‌سازی با جهت صحیح گل‌ها برابر 84 درصد بدست آمد.fa_IR
dc.format.extent1402
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تربت حیدریهfa_IR
dc.publisherUniversity Of Torbat Heydariehen_US
dc.relation.ispartofعلمی پژوهشی زراعت و فناوری زعفرانfa_IR
dc.relation.ispartofSaffron agronomy and technologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22048/jsat.2017.52095.1157
dc.subjectتک سازیfa_IR
dc.subjectجداسازیfa_IR
dc.subjectردیف کردنfa_IR
dc.subjectگل زعفرانfa_IR
dc.subjectفرآوری، صنایع غذایی و بیوشیمیfa_IR
dc.titleساخت و ارزیابی دستگاه تک‌ساز ردیفی گل زعفرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله علمی پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue4
dc.citation.spage361
dc.citation.epage377


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد