اثر قدرت بذر بر جوانهزنی و رشد هتروتروفیک گندم در واکنش به شوری
(ندگان)پدیدآور
راحمی کاریزکی, علینخزری مقدم, علیپورعبدالله, محبوبهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
سبز شدن محصولات زراعی تحت تاثیر عوامل محیطی نظیر آب، خاک، شوری، خشکی، عمق کاشت و کیفیت یا زوال بذر است. به منظور ارزیابی اثر شوری و زوال بذر بر شاخصهای جوانهزنی و رشد گیاهچه گندم آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار در شرایط مطلوب آزمایشگاهی در اتاقک رشد اجرا شد. عامل اول شامل سه سطح شوری (0، 4- و 8- بار) و عامل دوم زوال بذر به روش پیری تسریع شده (0، 24، 48، 72، 96، 120 و 144 ساعت) بودند. نتایج نشان داد که اثر متقابل شوری بر زوال بر هیچ یک از صفات مورد مطالعه معنیدار نبود، در حالیکه اثر شوری و زوال بذر بر تمام صفات مورد مطالعه معنیدار بود. تجزیه رگرسیونی نشان داد که صفات سرعت جوانهزنی  با 61/84 درصد و درصد جوانهزنی با 19/5 درصد کاهش به ازای افزایش هر واحد شوری، به ترتیب حساسترین و متحملترین صفات به شوری بودند. همچنین صفات درصد جوانهزنی و طول ریشهچه به ترتیب حساسترین و متحملترین صفات به زوال بذر بودند.
کلید واژگان
زوال بذرسرعت جوانهزنی
رشد گیاهچه
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2012-06-211391-04-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانسازمان پدید آورنده
استادیار گروه تولیدات گیاهی، دانشگاه گنبد کاووساستادیار گروه تولیدات گیاهی، دانشگاه گنبد کاووس
دانشجوی کارشناسی گروه تولیدات گیاهی، دانشگاه گنبد کاووس




