| dc.contributor.author | راحمی کاریزکی, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | نخزری مقدم, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | پورعبدالله, محبوبه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T21:44:31Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T21:44:31Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T21:44:31Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T21:44:31Z | |
| dc.date.issued | 2012-06-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-04-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2011-06-08 | en_US |
| dc.date.submitted | 1390-03-18 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | راحمی کاریزکی, علی, نخزری مقدم, علی, پورعبدالله, محبوبه. (1391). اثر قدرت بذر بر جوانهزنی و رشد هتروتروفیک گندم در واکنش به شوری. تحقیقات بذر, 2(3), 60-67. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2252-0961 | |
| dc.identifier.uri | http://seedresearch.gorganiau.ac.ir/article_557399.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/117170 | |
| dc.description.abstract | سبز شدن محصولات زراعی تحت تاثیر عوامل محیطی نظیر آب، خاک، شوری، خشکی، عمق کاشت و کیفیت یا زوال بذر است. به منظور ارزیابی اثر شوری و زوال بذر بر شاخصهای جوانهزنی و رشد گیاهچه گندم آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار در شرایط مطلوب آزمایشگاهی در اتاقک رشد اجرا شد. عامل اول شامل سه سطح شوری (0، 4- و 8- بار) و عامل دوم زوال بذر به روش پیری تسریع شده (0، 24، 48، 72، 96، 120 و 144 ساعت) بودند. نتایج نشان داد که اثر متقابل شوری بر زوال بر هیچ یک از صفات مورد مطالعه معنیدار نبود، در حالیکه اثر شوری و زوال بذر بر تمام صفات مورد مطالعه معنیدار بود. تجزیه رگرسیونی نشان داد که صفات سرعت جوانهزنی با 61/84 درصد و درصد جوانهزنی با 19/5 درصد کاهش به ازای افزایش هر واحد شوری، به ترتیب حساسترین و متحملترین صفات به شوری بودند. همچنین صفات درصد جوانهزنی و طول ریشهچه به ترتیب حساسترین و متحملترین صفات به زوال بذر بودند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 395 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | تحقیقات بذر | fa_IR |
| dc.subject | زوال بذر | fa_IR |
| dc.subject | سرعت جوانهزنی | fa_IR |
| dc.subject | رشد گیاهچه | fa_IR |
| dc.title | اثر قدرت بذر بر جوانهزنی و رشد هتروتروفیک گندم در واکنش به شوری | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه تولیدات گیاهی، دانشگاه گنبد کاووس | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه تولیدات گیاهی، دانشگاه گنبد کاووس | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی گروه تولیدات گیاهی، دانشگاه گنبد کاووس | fa_IR |
| dc.citation.volume | 2 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 60 | |
| dc.citation.epage | 67 | |