• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تغذیه آبزیان
    • دوره 11, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تغذیه آبزیان
    • دوره 11, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر جیره حاوی پودر و عصاره اتانولی گیاه سرخارگل (Echinacea purpurea) بر فاکتورهای ایمنی غیر اختصاصی-ضداکسایشی همولنف میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei) در مواجهه با استرس pH

    (ندگان)پدیدآور
    رئوفی, مرتضیاکبرزاده, آرشنوری, احمدنیرومند, محمدعبدلی, لیلا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.808 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    گیاه سرخارگل (Echinacea purpurea) به دلیل دارا بودن ترکیبات فنولی، پلی ساکاریدها و آلکالوئیدها به‌عنوان یک مکمل طبیعی در بهبود عملکرد دستگاه ایمنی و مقاومت در برابر استرس ­های محیطی در آبزی پروری قابل استفاده است. در این تحقیق، تأثیر جیره ­های حاوی عصاره و پودر گیاه سرخارگل بر عملکرد دستگاه ایمنی-ضد اکسایشی همولنف میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei) در مواجهه با استرس pH بررسی شد. میگوها به مدت 68 روز با جیره‌هایی شامل غلظت‌های مختلف عصاره (25/0%، 5/0%، و 1%) و پودر (25/0%، 5%، و 10%) این گیاه تغذیه شدند و سپس به مدت 24 ساعت در معرض pH اسیدی (5/4) و قلیایی (5/9) قرار گرفتند. درpH  اسیدی و قلیایی، تعداد کل هموسیت‌ها به‌جز در تیمار حاوی 25/0% عصاره، در دیگر تیمارها به‌طور معنی‌داری کم­تر از گروه شاهد بود (P0.05)، اما در پاسخ به استرس pH قلیایی، به‌جز تیمار 25/0% عصاره، در دیگر تیمارها به‌طور معنی‌داری کم­تر از گروه شاهد بودند (P>0.05). همچنین، در شرایط استرس pH اسیدی و قلیایی، یاخته‌های نیمه‌گرانولار و هیالین و فعالیت آنزیم‌های لایزوزیم، سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز در غلظت‌های پایین‌تر عصاره و بالاتر پودر تفاوت معنی‌داری با گروه شاهد نداشتند (P>0.05)، اما با افزایش غلظت‌ عصـاره و کاهش پـودر، فاکتورهای ایمنی- ضد اکسایشی نسبت به گروه شاهد کاهش یافتند (P>0.05). تیمار حاوی 25/0% عصاره سرخارگل بیش­ترین تأثیر مثبت را در پاسخ ایمنی میگو به استرس pH نشان داد، به طوری ­که در مواجهه با استرس pH اسیدی و قلیایی تعداد هموسیت‌ها و فعالیت آنزیم ­های ایمنی- ضد اکسایشی در این تیمار تفاوت معنی‌داری با گروه شاهـد نداشت. ایـن تـأثیر مـثبت احـتمالاً به دلـیل وجـود متـابولیت ­های مـؤثـر به­ خصوص پـلی­فنول­ ها و پلی ­ساکاریدهای عصاره گیاه سرخارگل است.
    کلید واژگان
    آنتی‌اکسیدان
    استرس pH
    گیاه سرخارگل
    همولنف
    میگو
    تغذیه آبزیان

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2025-03-21
    1404-01-01
    ناشر
    دانشگاه گیلان
    University of Guilan
    سازمان پدید آورنده
    گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، هرمزگان
    گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، هرمزگان
    گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، هرمزگان
    گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، هرمزگان
    گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، هرمزگان

    شاپا
    2383-4412
    URI
    https://dx.doi.org/10.22124/janb.2025.29579.1271
    https://janb.guilan.ac.ir/article_8740.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1167848

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب