• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوفصلنامه علمی ـ پژوهشی حکمت صدرایی
    • دوره 13, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوفصلنامه علمی ـ پژوهشی حکمت صدرایی
    • دوره 13, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    نقش تغذیه بر رابطه مزاج و معرفت در حکمت متعالیه

    (ندگان)پدیدآور
    نیتی, حامدرسولی شربیانی, رضاشکیبی, زینبرضائی, مهین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    495.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی- پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    نقش غذا و کیفیت آن بر جسم و روح انسان در منابع دینی و علمی مورد تاکید بوده است. با توجه به نظریه اتحادی ملاصدرا در باب رابطه نفس و بدن بر اساس حرکت جوهری و نظریه اتحاد علم و عالم و معلوم ، بررسی ارتباط تغذیه و معرفت در انسان نیازمند پژوهشی میان رشته ای است. این مقاله با روش توصیفی و تحلیلی و تطبیقی به بررسی دیدگاه حکمت متعالیه درباره قوای نفس و ارتباط آن با قوای بدنی و کارکرد دستگاه ادراکی و شکل گیری معرفت و به تبع آن تاثیر معرفت بر رفتار و شخصیت فرد مورد مطالعه قرار گرفته است. برای این منظور به برخی یافته های طب قدیم و جدید در مورد رابطه کمیت و کیفیت غذا بر مزاج و نفس و خلقیات انسان پرداخته و نتیجه گرفته ایم که در آراء انسان شناسی صدرایی به دلیل نحوه ارتباط نفس و بدن و یگانگی آنها، تغذیه و نوع آن از نظر ناسوتی و ملکوتی بر حافظه و هوش تاثیر مستقیم و موثری دارد و بطور غیر مستقیم بر کسب معرفت و مراتب آن و نیز سلامت روانی و اخلاق و برعکس ناسلامتی روانی انسان دارد.
    کلید واژگان
    ادراک
    تغذیه انسان
    حکمت متعالیه
    مزاج
    معرفت‌شناسی
    حکمت متعالیه

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2025-04-21
    1404-02-01
    ناشر
    دانشگاه پیام نور
    PAYAME NOOR UNIVERSITY
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی دانشگاه پیام نور
    هیات علمی پیام نور
    عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور - واحد پردیس
    دانشگاه پیام نور

    شاپا
    2322-1992
    2538-6158
    URI
    https://dx.doi.org/10.30473/pms.2024.71971.2099
    https://pms.journals.pnu.ac.ir/article_11389.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1156854

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب