نقش تغذیه بر رابطه مزاج و معرفت در حکمت متعالیه
(ندگان)پدیدآور
نیتی, حامدرسولی شربیانی, رضاشکیبی, زینبرضائی, مهین
نوع مدرک
Textعلمی- پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
نقش غذا و کیفیت آن بر جسم و روح انسان در منابع دینی و علمی مورد تاکید بوده است. با توجه به نظریه اتحادی ملاصدرا در باب رابطه نفس و بدن بر اساس حرکت جوهری و نظریه اتحاد علم و عالم و معلوم ، بررسی ارتباط تغذیه و معرفت در انسان نیازمند پژوهشی میان رشته ای است. این مقاله با روش توصیفی و تحلیلی و تطبیقی به بررسی دیدگاه حکمت متعالیه درباره قوای نفس و ارتباط آن با قوای بدنی و کارکرد دستگاه ادراکی و شکل گیری معرفت و به تبع آن تاثیر معرفت بر رفتار و شخصیت فرد مورد مطالعه قرار گرفته است. برای این منظور به برخی یافته های طب قدیم و جدید در مورد رابطه کمیت و کیفیت غذا بر مزاج و نفس و خلقیات انسان پرداخته و نتیجه گرفته ایم که در آراء انسان شناسی صدرایی به دلیل نحوه ارتباط نفس و بدن و یگانگی آنها، تغذیه و نوع آن از نظر ناسوتی و ملکوتی بر حافظه و هوش تاثیر مستقیم و موثری دارد و بطور غیر مستقیم بر کسب معرفت و مراتب آن و نیز سلامت روانی و اخلاق و برعکس ناسلامتی روانی انسان دارد.
کلید واژگان
ادراکتغذیه انسان
حکمت متعالیه
مزاج
معرفتشناسی
حکمت متعالیه
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2025-04-211404-02-01
ناشر
دانشگاه پیام نورPAYAME NOOR UNIVERSITY
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دانشگاه پیام نورهیات علمی پیام نور
عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور - واحد پردیس
دانشگاه پیام نور
شاپا
2322-19922538-6158



