• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تغذیه آبزیان
    • دوره 10, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تغذیه آبزیان
    • دوره 10, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر ترکیب اسید بوتیریک و پروبیوتیک پروتکسین بر عملکرد رشد، ترکیب بدن، میکروبیوتای روده و دستگاه ایمنی تاسماهی سیبری (Acipenser baerii)

    (ندگان)پدیدآور
    زارع, رسولعابدیان کناری, عبدالمحمد
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها برای مقابله با میکروب‌ها و به ­عنوان ابزاری برای افزایش رشد در آبزی‌پروری رایج است. با وجود این، دانسته‌های علمی و نگرانی‌های عمومی از ایجاد مقاومت نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها منجر به کاهش یا ممنوعیت جهانی استفاده از این ترکیبات شده است. پروبیوتیک‌ها و اسیدهای آلی به عنوان ترکیبات جایگزین بالقوه برای آنتی‌بیوتیک‌ها در آبزی‌پروری مطرح هستند. امروزه انواع پروبیوتیک‌ها به­عنوان مکمل غذایی در صنعت آبزی‌پروری استفاده می‌شوند، اما استفاده توأم از اسیدهای آلی و پروبیوتیک‌ها ایده جدیدی است که تحقیقی روی آن انجام نشده است. در این آزمایش، عملکرد مکمل‌های اسید بوتیریک و پروبیوتیک (پروتکسین) و ترکیب این دو بر کارایی رشد، ترکیب بدن، میکروبیوتای روده و پاسخ‌های ایمنی (لایزوزیم و کمپلمان) بچه ماهی سیبری (Acipenser baerii) بررسی شد. از این رو، ۱۲۰ ماهی (۳۶/۰ ± ۸۵/۵۴ گرم) به­طور تصادفی به چهار گروه آزمایشی با سه تکرار تقسیم شدند: تیمار شاهد (تغذیه با جیره ۱، بدون مکمل)، تیمار 2: ۲% اسید بوتیریک، تیمار 3: ترکیبی از ۲% اسید بوتیریک و ۰۱/۰% پروتکسین و تیمار 4: ۰۱/۰% پروتکسین. ماهی‌ها به مدت ۹ هفته و سه بار در روز تا حد سیری تغذیه شدند. نتایج نشان داد که تیمارهای ۲ و ۴ موجب بهبود شاخص‌های رشد در تاسماهی سیبری شدند (05/0>P). در تیمارهای شاهد و تیمار %۲، میزان چربی کاهش و در تیمار %۲ اسید بوتیریک میزان پروتئین لاشه به­طور معنی‌دار افزایش یافت (05/0>P). افزودن اسید آلی به جیره غذایی ماهی باعث کاهش pH و افزایش باکتری‌های اسید لاکتیک روده شد (05/0>P). لایزوزیم و کمپلمان در تیمار‌های ۲ و ۳ افزایش یافت (05/0>P). به­طور کلی، نتایج نشان داد که به‌کارگیری اسید بوتیریک به­تنهایی اثر مثبت بر رشد، میکروبیوتای روده، افزایش باکتری‌های اسید لاکتیک و ایمنی ماهی سیبری داشت. ترکیب آن با پروتکسین اگرچه در افزایش رشد مؤثر نبود، اما موجب بهبود باکتری‌های مفید روده و ایمنی ماهی شد.
    کلید واژگان
    اسید بوتریک
    پروبیوتیک پروتکسین
    رشد
    ایمنی
    ترکیب بدن
    تاسماهی سیبری
    تغذیه آبزیان

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2024-09-22
    1403-07-01
    ناشر
    دانشگاه گیلان
    University of Guilan
    سازمان پدید آورنده
    گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، مازندران
    گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، مازندران

    شاپا
    2383-4412
    URI
    https://dx.doi.org/10.22124/janb.2024.27989.1253
    https://janb.guilan.ac.ir/article_8266.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1138560

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب