• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تغذیه آبزیان
    • دوره 10, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تغذیه آبزیان
    • دوره 10, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر سطوح مختلف لسیتین سویای جیره بر دفاع ضد اکسایشی ماهیان مولد قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) و نتاج

    (ندگان)پدیدآور
    جعفری, فاطمهآق, ناصرنوری, فرزانهایرانی, عبدالجبارروانبخش گاوگانی, ریحانهایمانی, مهدی
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    آبزیان از جمله سخت پوستان و ماهیان  قادر به ساخت فسفولیپید به میزان کافی  نیستند. از این رو لسیتین به عنوان منبع فسفولیپید باید به جیره آنها اضافه شود. هدف از انجام این تحقیق،  ارزیابی سطوح مختلف لسیتین جیره (فسفولیپید) بر دفاع ضد اکسایشی در مولد ماده قزل آلای رنگین کمان و تخمک، تخم لقاح یافته و لارو در مرحله شنا بود. برای این منظور مولدهای قزل آلا با 4 تیمار غذایی حاوی پروتئین و چربی یکسان و سطوح مختلف لسیتین سویا به عنوان منبع فسفولیپید (شامل صفر،  2، 4 و 6‌%) به مدت 190 روز تغذیه شدند. در پایان آزمایش از سرم مولدهای ماده و نر،  همچنین، از تخمک، تخم لقاح یافته و آلوین مرحله اول شنا نمونه‌برداری و آنزیم­های ضد اکسایشی شامل کاتالاز و سوپراکسیددیسموتاز و همچنین مالون دی آلدئید در نمونه ها اندازه گیری شدند. نتایج به­دست آمده نشان داد که مقادیر کاتالاز و سوپراکسیددیسموتاز در سرم، تخم و لارو ماهیان تغذیه شده با لسیتین 4 و 6‌% افزایش یافت و تفاوت معنی دار با گروه شاهد داشتند. در مقابل، مقدار مالون دی‌آلدئید در گروه  شاهد نسبت به گروه های دیگر بالاتر بود (05/0>p). نتایج این مطالعه نشان داد میزان بهینه لسیتین در جیره مولدین ماده قزل آلا در محدوده 6-4‌% می‌تواند باعث بهبود کیفی تخمک و افزایش دستگاه ایمنی در آلوین­ها شود.
    کلید واژگان
    لسیتین سویا
    مولدین قزل آلای رنگین کمان
    آنزیم های آنتی اکسیدانی
    نتاج
    تغذیه آبزیان

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2024-06-21
    1403-04-01
    ناشر
    دانشگاه گیلان
    University of Guilan
    سازمان پدید آورنده
    پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، آذریایجان غربی
    پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، آذریایجان غربی
    پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، آذریایجان غربی
    پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، آذریایجان غربی
    پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، آذریایجان غربی
    گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، آذریایجان غربی

    شاپا
    2383-4412
    URI
    https://dx.doi.org/10.22124/janb.2024.27397.1242
    https://janb.guilan.ac.ir/article_8104.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1138555

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب