• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی
    • دوره 12, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی
    • دوره 12, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر حشره‌کش بینو 2 و عوامل بیماریزای قارچی بر فعالیت آنزیم‌های گوارشی، سم زدا و کیتینازی شته مومی کلم ، Brevicoryne brassicae (Hemiptera: Aphididae)

    (ندگان)پدیدآور
    مهرخو, فریباموسوی, مهدیهگوز, نورپرقوستا, یوبرتآتلیهان, رمزی
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    شته مومی کلم Brevicoryne brassicae (L.)، یکی از مهمترین آفات محصولات کلم می‌باشد. استفاده از حشره‌کش‌هایی با منشا گیاهی و عوامل کنترل بیولوژیک نظیر قارچ‌های بیماری‌زای حشرات  به عنوان روش­های تکمیلی در مدیریت تلفیقی آفت مورد توجه قرار گرفته است. در این پژوهش، تاثیر حشره­کش بینو 2 و دو گونه قارچ بیماری‌زای حشرات، Metarhizium anisopliae AB و Lecanicillium lecanii 229، به‌عنوان حشره‌کش‌های بیولوژیک، روی محتوای پروتئینی، فعالیت پروتئازهای گوارشی، آنزیم کیتیناز، آنزیم های استیل‌کولین استراز و گلوتاتیون-اس-ترانسفراز حشره کامل شته مومی کلم در دمای 2±25 درجه سلسیوس، رطوبت نسبی 5±60 درصد و دوره نوری 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی بررسی شد. نتایج نشان داد که استفاده از غلظت کشنده (LC50) ایزوله‌های قارچی با افزایش ترشح آنزیم‌های پروتئازی و کیتینازی باعث هضم پروتئین و کیتین موجود در کوتیکول شته شده و حساسیت شته‌ها را نسبت به این عوامل افزایش دادند. همچنین حشره­کش بینو2 با کاهش میزان پروتئین و مهار فعالیت آنزیم‌های گوارشی، اثر ضدتغذیه‌ای داشته است. به موازات کاهش فعالیت آنزیم های گوارشی، فعالیت آنزیم­های سم­زدا هم تحت تاثیر حشره­کش بینو2 کاهش یافت. نتایج این تحقیق نشان داد که قارچ‌های مورد مطالعه و حشره­کش بینو2 منجر به افزایش مرگ و میر حشرات کامل شته مومی کلم شدند و از اطلاعات حاصله می‌توان در مدیریت این آفت استفاده کرد.
    کلید واژگان
    حشره کش با منشا گیاهی
    قارچهای بیماریزای حشرات
    شته مومی کلم
    پروتئازهای گوارشی
    آنزیم های سم زدا
    کنترل بیولوژیک آفات

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2023-03-21
    1402-01-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران - موسسه تحقیقات کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهی
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران موسسه تحقیقات کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهی
    سازمان پدید آورنده
    گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
    گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه ارومیه، ایران
    پژوهشکده زیست فناوری، دانشگاه آنکارا، آنکارا، ترکیه
    گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه ارومیه، ایران
    گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یوزینجی یل، وان، ترکیه.

    شاپا
    2322-2883
    2423-8090
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/jbioc.2024.375379.342
    https://jbiocontrol.ut.ac.ir/article_97637.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1137815

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب