• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
    • دوره 13, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
    • دوره 13, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Effect of African Yam Bean and Carrot Flour Blends Supplementation on the Physicochemical and Microbial Quality of Malted Pearl Millet Flour

    (ندگان)پدیدآور
    Bello, Florence A.Udo, Gideon F.
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    Original Paper
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    This study evaluated the quality of composite flours produced from malted pearl millet, African yam bean and carrot flour. The ingredient optimization was carried out and the sixteen runs were generated using the design of optimal mixture and evaluated for functional properties. A significant difference was observed in the functional properties of respective composite flours (malted pearl millet: African yam bean: carrot flour) and samples R4 (72.43:15.28:12.29), R8 (72.83:8.96:18.2), R11 (90:5:5), and R14 (65:30:5) were selected based on the higher bulk density, oil, water, and foaming capacities. In addition, dough rheological properties showed the peak (131-171 RVU), trough (120-155 RVU), and final viscosity (223-265.67 RVU) were all significantly (P
    کلید واژگان
    Composite flour
    Indigenous crops
    Optimal mixture
    Pasting properties
    Principal component
    Food Processing

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2024-12-01
    1403-09-11
    ناشر
    مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی
    Research Institute of Food Science and Technology
    سازمان پدید آورنده
    Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, University of Uyo, Uyo, Nigeria
    Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, University of Uyo, Uyo, Nigeria

    شاپا
    2252-0937
    2538-2357
    URI
    https://dx.doi.org/10.22101/JRIFST.2024.397648.1471
    https://journals.rifst.ac.ir/article_209095.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1131385

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب