ارزیابی کشت مخلوط شنبلیله (Trigonella foenum- graecum L.) و گل داودی (Chrysanthemum morifolium L.) و اثر آن بر جمعیت حشرات
(ندگان)پدیدآور
وجودی مهربانی, لمیاعظیمی, سولمازنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
ﮐﺸﺖ ﻣﺨﻠﻮط در ﺑﺴﯿﺎری از ﻣﻨﺎﻃﻖ ﺟﻬﺎن ﺑﻪدﻟﯿﻞ اﺳﺘﻔﺎده ﺑﻬﯿﻨﻪ از ﻣﻨﺎﺑﻊ و اﻓﺰاﯾﺶ ﻋﻤﻠﮑﺮد ﮔﯿﺎﻫﺎن داروﯾﯽ و زراﻋﯽ اﻫﻤﯿﺖ ﯾﺎﻓﺘﻪ اﺳﺖ. بهمنظور بررسی ویژگیهای زراعی گل داودی (Chrysanthemum morifolium L.) در کشت مخلوط با شنبلیله(Trigonella foenum- graecum L.) ، آزمایشی با هفت تیمار شامل تیمارهای T1 : 100 درصد شنبلیله، T2: 100 درصد گل داودی، T3 50 درصد گل داودی و 50 درصد شنبلیله، T4: 35 درصد گل داودی و 65 درصد شنبلیله، T5: 35 درصد شنبلیله و 65 درصد گل داودی، T6: 25 درصد گل داودی و 75 درصد شنبلیله و T7: 25 درصد شنبلیله و 75 درصد گل داودی در سه تکرار بهاجرا درآمد. بالاترین میزان وزنتر بوته (3/289 گرم) و ریشه (3/41 گرم) داودی در تیمار T7 و بالاترین تعداد شاخه در تیمارهای T5، T6 و T7مشاهده شد. بالاترین میزان وزن خشک گل در تیمارهایT5  (31 گرم) و T7 (9/30 گرم) ملاحظه گردید. تعداد گل تولید شده در داودی تحت تاثیر معنیدار تیمارهای آزمایشی قرار گرفت و بالاترین تعداد گل (7/218) در هر متر مربع در تیمارT5  (35 درصد شنبلیله و 65 درصد داودی) مشاهده شد. بالاترین مقادیر متغیرهای معنیدار برای شنبلیله، از الگوهای کشت خالص (وزنتر و خشک گیاه، تعداد میوه، وزنتر و خشک ریشه) بهدست آمد. نسبت برابری زمین در همه الگوهای کشت مخلوط بالاتر از یک بود که حاکی از برتری کشت مخلوط بر تککشتی داشت. همچنین بیشترین تعداد آفات در کشتهای خالص و بیشترین تعداد دشمنان طبیعی در کشتهای ردیفی مشاهده شد.
کلید واژگان
اجزای عملکردشنبلیله
حشرات
گل داودی
نسبت برابری زمین
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2017-12-221396-10-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجانگروه 'گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان
شاپا
2476-43102476-4329




