• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش کشاورزی وتولید پایدار
    • دوره 27, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش کشاورزی وتولید پایدار
    • دوره 27, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی اثرات محیط زیستی تولید توت‌فرنگی در دو سیستم ارگانیک و مرسوم (مطالعه موردی: استان کردستان)

    (ندگان)پدیدآور
    مفاخری, صلاحویسی, هادینوری, امیدمهدوی دامغانی, عبدالمجید
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    720.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    ارزیابی چرخه حیات یکی از روش­های ارزیابی اثرات محیط زیستی است که بر مبنای فرایند تولید توسعه‌یافته است. در ارزیابی چرخه حیات اثرات تحمیلی ناشی از تولید یک محصول و یا یک فرایند و یا یک فعالیت به‌وسیله تشخیص و کمی_سازی انرژی و مواد استفاده‌_شده و ضایعات و پسماندهای تولیدی که به محیط‌زیست وارد می­کند، ارزیابی می­شود. در این مطالعه ارزیابی اثرات محیط زیستی از ابتدا کاشت تا درب مزرعه برای روش کشت رایج و ارگانیک تولید توت‌فرنگی با استفاده از چرخه عمر در استان کردستان برآورد شد. اطلاعات اولیه از کشاورزان منطقه جمع‌آوری شد. اثرات بررسی‌_شده در این مطالعه گرمایش جهانی، اسیدی شدن، سرشارسازی، اکسیداسیون­های فتوشیمیایی، سمیت برای آب­های شیرین، سمیت برای آبزیان دریایی، سمیت برای خشکی­ها، سمیت برای انسان­ها، استفاده از منابع غیرزندهو کاهش لایه ازونبر اساس روش CML2 baseline2000 V2/ world1995بود. واحد کارکردی در این مطالعه یک تن توت‌فرنگی تولیدی در نظر گرفته شد. ارزیابی اثرات در دو سناریو رایج و ارگانیک نشان داد که در همه طبقات اثر، اثرات محیط زیستی کشت رایج توت‌فرنگی بیشتر از کشت ارگانیک بود و در کشت رایج کودها و الکتریسیته بیشترین اثرات مخرب را به محیط‌زیست وارد می‌کنند.
    کلید واژگان
    اثرات محیط­زیستی
    ارزیابی چرخه حیات
    توت‌فرنگی
    کشت ارگانیک
    کشت رایج

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2017-06-22
    1396-04-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    گروه کشاورزی اکولوژیک، دانشگاه شهید بهشتی
    گروه کشاورزی اکولوژیک، دانشگاه شهید بهشتی
    گروه کشاورزی اکولوژیک، دانشگاه شهید بهشتی
    گروه کشاورزی اکولوژیک، دانشگاه شهید بهشتی

    شاپا
    2476-4310
    2476-4329
    URI
    https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_6413.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/111282

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب