• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهار زیستی در گیاه پزشکی
    • دوره 7, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهار زیستی در گیاه پزشکی
    • دوره 7, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مروری بر فرمولاسیون آفت‌کش‌های میکروبی

    (ندگان)پدیدآور
    مرزبان, رسولنعیمی, شهرام
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    201.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی-مروری
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    با توجه به اثرات ناگوار استفاده از آفت‌کش‌های شیمیایی بر محیط زیست و سلامت انسان، امروزه، کاربرد آفت‌کش‌های زیستی (biopesticides) به‌عنوان روش‌ جایگزین، مؤثر و در عین حال بی‌خطر، برای کنترل آفات در برنامه‏های کشاورزی پایدار ضروری و حیاتی تلقی می‏شوند. آفت‌کش‌های زیستی که در این جا به آن‌ها پرداخته می‌شود، شامل فرآورده‌‌هایی است که حاوی میکروارگانیسم‌های زنده می‌باشد (microbial biopesticides). اگرچه، تعداد فراوانی از سویه‌های مؤثر آفت‌کش‌های میکروبی شناسایی شده‌اند اما یکی از دلایل اصلی عدم موفقیت تجاری آن‌ها، نبودِ فرمولاسیون‌های مناسب می‌باشد. چالش‌های متعدد علمی و فنی در فرآیند فرمولاسیون آفت‌کش‌های زیستی وجود دارد. با این حال، با پیشرفت‌های فنی و نگرش نوین جامعه به غذا و محیط زیست سالم، ثبت و فروش آفت‌کش‌های زیستی در دنیا در حال افزایش بوده و پیش بینی‌ها حاکی از افزایش فروش سالیانه آفت‌کش‌های زیستی در سال‌های آینده می‌باشد. در این مقاله مروری، ابتدا مقدمه‌ای درباره ضرورت کاربرد آفت‌کش‌های زیستی به‌عنوان جایگزینی مناسب برای سموم شیمیایی و جایگاه آن‌ها در کشاورزی نوین بیان می‌شود. سپس به چالش‌های کلی تولید و تجاری‌سازی آفت‌کش‌های میکروبی و فنِ فرمولاسیون به‌طور ویژه پرداخته خواهد ‌شد. مراحل قبل از فرمولاسیون شامل انتخاب سویه مناسب، حفظ و نگهداری طولانی مدت آن و نیز روش های تکثیر انبوه به‌طور خلاصه ذکر می‌شود. سپس، انواع کلی فرمولاسیون‌ها (مایع و جامد) و مزایا و معایب آن‌ها شرح داده شده و به مواد مختلف همراه و افزودنی‌های فرمولاسیون و نیز عوامل متفاوت محیطی تأثیرگذار بر فرمولاسیون‌ها اشاره خواهد شد. در ادامه فرمولاسیون‌های مختلف آفت‌کش‌های میکروبی به‌طور جداگانه و با ذکر مثال شرح داده می‌شود.
    کلید واژگان
    آفت‌کش بیولوژیک
    میکروارگانیسم‌های مفید
    کنترل بیولوژیک
    تجاری‌سازی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2019-08-23
    1398-06-01
    ناشر
    مؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور Iranian Research Institute of Plant Protection
    Iranian Research Institute of Plant Protection
    سازمان پدید آورنده
    مؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
    مؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی

    شاپا
    2322-4223
    2423-5148
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/bcpp.2019.121608
    https://jbiocontrol.areeo.ac.ir/article_121608.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/10740

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب