نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمرزبان, رسولfa_IR
dc.contributor.authorنعیمی, شهرامfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T17:00:21Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T17:00:22Z
dc.date.available1399-07-08T17:00:21Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T17:00:22Z
dc.date.issued2019-08-23en_US
dc.date.issued1398-06-01fa_IR
dc.date.submitted2020-05-16en_US
dc.date.submitted1399-02-27fa_IR
dc.identifier.citationمرزبان, رسول, نعیمی, شهرام. (1398). مروری بر فرمولاسیون آفت‌کش‌های میکروبی. مهار زیستی در گیاه پزشکی, 7(1), 39-55. doi: 10.22092/bcpp.2019.121608fa_IR
dc.identifier.issn2322-4223
dc.identifier.issn2423-5148
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/bcpp.2019.121608
dc.identifier.urihttps://jbiocontrol.areeo.ac.ir/article_121608.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/10740
dc.description.abstractبا توجه به اثرات ناگوار استفاده از آفت‌کش‌های شیمیایی بر محیط زیست و سلامت انسان، امروزه، کاربرد آفت‌کش‌های زیستی (biopesticides) به‌عنوان روش‌ جایگزین، مؤثر و در عین حال بی‌خطر، برای کنترل آفات در برنامه‏های کشاورزی پایدار ضروری و حیاتی تلقی می‏شوند. آفت‌کش‌های زیستی که در این جا به آن‌ها پرداخته می‌شود، شامل فرآورده‌<em>‌</em>هایی است که حاوی میکروارگانیسم‌های زنده می‌باشد (microbial biopesticides). اگرچه، تعداد فراوانی از سویه‌های مؤثر آفت‌کش‌های میکروبی شناسایی شده‌اند اما یکی از دلایل اصلی عدم موفقیت تجاری آن‌ها، نبودِ فرمولاسیون‌های مناسب می‌باشد. چالش‌های متعدد علمی و فنی در فرآیند فرمولاسیون آفت‌کش‌های زیستی وجود دارد. با این حال، با پیشرفت‌های فنی و نگرش نوین جامعه به غذا و محیط زیست سالم، ثبت و فروش آفت‌کش‌های زیستی در دنیا در حال افزایش بوده و پیش بینی‌ها حاکی از افزایش فروش سالیانه آفت‌کش‌های زیستی در سال‌های آینده می‌باشد. در این مقاله مروری، ابتدا مقدمه‌ای درباره ضرورت کاربرد آفت‌کش‌های زیستی به‌عنوان جایگزینی مناسب برای سموم شیمیایی و جایگاه آن‌ها در کشاورزی نوین بیان می‌شود. سپس به چالش‌های کلی تولید و تجاری‌سازی آفت‌کش‌های میکروبی و فنِ فرمولاسیون به‌طور ویژه پرداخته خواهد ‌شد. مراحل قبل از فرمولاسیون شامل انتخاب سویه مناسب، حفظ و نگهداری طولانی مدت آن و نیز روش های تکثیر انبوه به‌طور خلاصه ذکر می‌شود. سپس، انواع کلی فرمولاسیون‌ها (مایع و جامد) و مزایا و معایب آن‌ها شرح داده شده و به مواد مختلف همراه و افزودنی‌های فرمولاسیون و نیز عوامل متفاوت محیطی تأثیرگذار بر فرمولاسیون‌ها اشاره خواهد شد. در ادامه فرمولاسیون‌های مختلف آفت‌کش‌های میکروبی به‌طور جداگانه و با ذکر مثال شرح داده می‌شود.fa_IR
dc.format.extent201
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherمؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور Iranian Research Institute of Plant Protectionfa_IR
dc.publisherIranian Research Institute of Plant Protectionen_US
dc.relation.ispartofمهار زیستی در گیاه پزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofBioControl in Plant Protectionen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/bcpp.2019.121608
dc.subjectآفت‌کش بیولوژیکfa_IR
dc.subjectمیکروارگانیسم‌های مفیدfa_IR
dc.subjectکنترل بیولوژیکfa_IR
dc.subjectتجاری‌سازیfa_IR
dc.titleمروری بر فرمولاسیون آفت‌کش‌های میکروبیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی-مروریfa_IR
dc.contributor.departmentمؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزیfa_IR
dc.contributor.departmentمؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزیfa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue1
dc.citation.spage39
dc.citation.epage55
nlai.contributor.orcid0000-0001-7508-3056


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد