• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش آب و خاک
    • دوره 26, شماره 3 بخش 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش آب و خاک
    • دوره 26, شماره 3 بخش 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقایسه روش انحراف از درصد بهینه (DOP) و روش تلفیقی تشخیص و توصیه (DRIS) برای ارزیابی تعادل تغذیه‌ای پیاز در استان آذربایجان‌غربی

    (ندگان)پدیدآور
    فیضی‌زاده, میناصمدی, عباس
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    678.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    برای تعیین شاخص­های انحراف از درصد بهینه (DOP) و روش تلفیقی تشخیص و توصیه (DRIS) ارزیابی وضعیت تغذیه­ای پیاز (Allium cepa L.) و مقایسه دو روش مذکور، نمونه­های برگ از 50 مزرعه جمع­آوری و غلظت­های عناصر غذایی N، P،K ، Ca،Mg ،Fe ،Mn ، Zn ،Cu و B تعیین شدند. با توجه به مقدار عملکرد، مزارع به دو گروه، مزارع با عملکرد بالا و پایین تقسیم شدند. نرم­های DRIS برای نسبت­های مختلف عناصر غذایی تعیین شدند.  شاخص­های  DRIS برای ارزیابی تعادل تغذیه­ای عناصر غذایی محاسبه شدند. شاخص­های DOP از غلظت­های بهینه عناصر غذایی حاصل از روابط بین شاخص­های DRIS تعیین گردید. غلظت­های بهینه عناصر غذایی حاصل از روابط بین شاخص­های DRIS و غلظت عناصر غذایی با در نظر گرفتن شاخص DRIS برابر با صفر محاسبه گردید. غلظت بهینه، برای عناصر غذایی پر­مصرف N، P، K، Ca و Mg به­ترتیب 94/2، 27/0، 40/4، 82/1 و 25/ 0درصد و برای عناصر غذایی کم­مصرف Fe، Mn، Zn، Cu و B به­ترتیب 107، 48، 19، 13 و 26 میلی­گرم بر کیلو­گرم تعیین شدند. از لحاظ میانگین شاخص­های DRIS ، ترتیب نیاز غذایی برای عناصر کم­مصرف و پر­مصرف به­صورت Cu>Ca>K=Mn>P>B>Mg>Zn>N>Fe در مزارع با عملکرد پایین به­دست آمد. از لحاظ میانگین شاخص­های روش DOP، ترتیب نیاز غذایی برای عناصر پر­مصرف و کم­مصرف به­صورت  Ca>K>Cu>P>B>Mn>Mg>N>Fe>Znبرای مزارع با عملکرد پایین به­دست آمد. مقایسه شاخص­های DRIS عناصر غذایی پر مصرف و کم مصرف با شاخص­های DOP نشان داد که در هر دو شاخص عناصر کلسیم، پتاسیم و مس منفی­ترین شاخص در مزارع با عملکرد کم بودند که حاکی از تشابه زیاد بین دو روش در تفسیر نتایج تجزیه برگ می­باشد. درباره کارآیی نرم­های  DRISو DOP  تعیین شده زمانی می­توان اظهار نمود که از درستی نرم­های تعیین شده از طریق آزمایش­های کودی در مزارع پیاز با عملکرد کم اطمینان حاصل شود.
    کلید واژگان
    پیاز
    غلظت بهینه
    DOP
    DRIS
    حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاه

    شماره نشریه
    32
    تاریخ نشر
    2016-11-21
    1395-09-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    دانش‌آموخته کارشناسی ارشد علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
    استاد گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

    شاپا
    2008-5133
    URI
    https://water-soil.tabrizu.ac.ir/article_5854.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/104830

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب