نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفیضی‌زاده, میناfa_IR
dc.contributor.authorصمدی, عباسfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T21:11:09Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T21:11:09Z
dc.date.available1399-07-08T21:11:09Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T21:11:09Z
dc.date.issued2016-11-21en_US
dc.date.issued1395-09-01fa_IR
dc.date.submitted2015-12-02en_US
dc.date.submitted1394-09-11fa_IR
dc.identifier.citationفیضی‌زاده, مینا, صمدی, عباس. (1395). مقایسه روش انحراف از درصد بهینه (DOP) و روش تلفیقی تشخیص و توصیه (DRIS) برای ارزیابی تعادل تغذیه‌ای پیاز در استان آذربایجان‌غربی. دانش آب و خاک, 26(32), 271-286.fa_IR
dc.identifier.issn2008-5133
dc.identifier.urihttps://water-soil.tabrizu.ac.ir/article_5854.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/104830
dc.description.abstractبرای تعیین شاخص­های انحراف از درصد بهینه (DOP) و روش تلفیقی تشخیص و توصیه (DRIS) ارزیابی وضعیت تغذیه­ای پیاز (<em>Allium cep</em>a <em>L.)</em> و مقایسه دو روش مذکور، نمونه­های برگ از 50 مزرعه جمع­آوری و غلظت­های عناصر غذایی N، P،K ، Ca،Mg ،Fe ،Mn ، Zn ،Cu و B تعیین شدند. با توجه به مقدار عملکرد، مزارع به دو گروه، مزارع با عملکرد بالا و پایین تقسیم شدند. نرم­های DRIS برای نسبت­های مختلف عناصر غذایی تعیین شدند.  شاخص­های  DRIS برای ارزیابی تعادل تغذیه­ای عناصر غذایی محاسبه شدند. شاخص­های DOP از غلظت­های بهینه عناصر غذایی حاصل از روابط بین شاخص­های DRIS تعیین گردید. غلظت­های بهینه عناصر غذایی حاصل از روابط بین شاخص­های DRIS و غلظت عناصر غذایی با در نظر گرفتن شاخص DRIS برابر با صفر محاسبه گردید. غلظت بهینه، برای عناصر غذایی پر­مصرف N، P، K، Ca و Mg به­ترتیب 94/2، 27/0، 40/4، 82/1 و 25/ 0درصد و برای عناصر غذایی کم­مصرف Fe، Mn، Zn، Cu و B به­ترتیب 107، 48، 19، 13 و 26 میلی­گرم بر کیلو­گرم تعیین شدند. از لحاظ میانگین شاخص­های DRIS ، ترتیب نیاز غذایی برای عناصر کم­مصرف و پر­مصرف به­صورت Cu>Ca>K=Mn>P>B>Mg>Zn>N>Fe در مزارع با عملکرد پایین به­دست آمد. از لحاظ میانگین شاخص­های روش DOP، ترتیب نیاز غذایی برای عناصر پر­مصرف و کم­مصرف به­صورت  Ca>K>Cu>P>B>Mn>Mg>N>Fe>Znبرای مزارع با عملکرد پایین به­دست آمد. مقایسه شاخص­های DRIS عناصر غذایی پر مصرف و کم مصرف با شاخص­های DOP نشان داد که در هر دو شاخص عناصر کلسیم، پتاسیم و مس منفی­ترین شاخص در مزارع با عملکرد کم بودند که حاکی از تشابه زیاد بین دو روش در تفسیر نتایج تجزیه برگ می­باشد. درباره کارآیی نرم­های  DRISو DOP  تعیین شده زمانی می­توان اظهار نمود که از درستی نرم­های تعیین شده از طریق آزمایش­های کودی در مزارع پیاز با عملکرد کم اطمینان حاصل شود.fa_IR
dc.format.extent678
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تبریزfa_IR
dc.publisherUniversity of Tabrizen_US
dc.relation.ispartofدانش آب و خاکfa_IR
dc.relation.ispartofWater and Soil Scienceen_US
dc.subjectپیازfa_IR
dc.subjectغلظت بهینهfa_IR
dc.subjectDOPfa_IR
dc.subjectDRISfa_IR
dc.subjectحاصلخیزی خاک و تغذیه گیاهfa_IR
dc.titleمقایسه روش انحراف از درصد بهینه (DOP) و روش تلفیقی تشخیص و توصیه (DRIS) برای ارزیابی تعادل تغذیه‌ای پیاز در استان آذربایجان‌غربیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌آموخته کارشناسی ارشد علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیهfa_IR
dc.citation.volume26
dc.citation.issue32
dc.citation.spage271
dc.citation.epage286


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد