• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Food & Health
    • Volume 6, Issue 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Food & Health
    • Volume 6, Issue 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Optimizing the formulation of functional cookie using oat flour and date liquid sugar (Kaluteh variety) and checking the technological, visual and sensory properties

    (ندگان)پدیدآور
    Pedram Nia, AhmadFazel, AminJalali, MahdiSadeghi, Mohaddeseh
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    Original Article
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
       In this research, the variables of oat flour (5, 10 and 15%) and date liquid sugar from Kaluteh dates (10, 20 and 30%) were used instead of wheat flour and sugar respectively to reduce energy intake. Cookie properties including technological indicators, crust color components and sensory characteristics were investigated. The linear effect of oat flour significantly affected moisture and porosity (p
    کلید واژگان
    Cookie
    / Date liquid sugar
    / Kaluteh variety
    / Oat flour
    / Optimization

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2023-06-01
    1402-03-11
    ناشر
    Islamic Azad University, Science and Research Branch
    سازمان پدید آورنده
    Department of Food Science and Technology, Sabzevar Branch, Islamic Azad University, Sabzevar, Iran
    Department of Food Science and Technology, Sabzevar Branch, Islamic Azad University, Sabzevar, Iran
    Department of Food Science and Technology, Sabzevar Branch, Islamic Azad University, Sabzevar, Iran
    University of Applied Science and Technology, Center of Cheshme Noshan Khorasan (Alis), Mashhad, Iran

    شاپا
    2645-5560
    URI
    https://dx.doi.org/10.30495/fh.2023.73069.1134
    https://fh.srbiau.ac.ir/article_22545.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1045058

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب