نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنوروزی, محمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T16:59:24Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T16:59:24Z
dc.date.available1399-07-08T16:59:24Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T16:59:24Z
dc.date.issued2019-11-22en_US
dc.date.issued1398-09-01fa_IR
dc.date.submitted2018-09-16en_US
dc.date.submitted1397-06-25fa_IR
dc.identifier.citationنوروزی, محمد. (1398). تأثیر عمل‌آوری دانه کتان بر تولید شیر و ترکیب اسیدهای چرب موجود در شیر گاوهای هلشتاین. تحقیقات کاربردی در علوم دامی, 8(32), 49-60. doi: 10.22092/aasrj.2019.123376.1162fa_IR
dc.identifier.issn2345-3826
dc.identifier.issn2645-5951
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/aasrj.2019.123376.1162
dc.identifier.urihttps://asrip.areeo.ac.ir/article_120629.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/10356
dc.description.abstractاین آزمایش به منظور بررسی اثر فرآوری دانه کتان بر انتقال اسیدهای چرب با چندین پیوند دوگانه به شیر گاوهای شیرده هلشتاین انجام شد. تعداد 24 رأس گاو شیرده در قالب طرح کاملاً تصادفی، به‌طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند. گروه‌های آزمایشی شامل جیرۀ شاهد حاوی تخم پنبه، جیرۀ حاوی دانه کتان سالم، جیرۀ حاوی دانه کتان آسیاب شده و جیرۀ حاوی دانه کتان اکسترود شده بودند. افزودن دانه کتان سالم و یا فرآوری شده به جیره غذایی گاوها اثر معنی‌داری بر مقدار تولید و ترکیب شیر گاوها و بر نسبت اسیدهای چرب کوتاه زنجیر نداشت. میانگین غلظت (گرم در هر 100 گرم چربی شیر) اسیدهای چرب متوسط زنجیر (14 تا 16 کربن) در شیر گاوهای تغذیه شده با دانه کتان آسیاب شده (73/41) و اکسترود شده (02/45) کم‌تر از گاوهای تغذیه شده با جیره حاوی دانه کتان سالم (15/47) و شاهد (49/48) بود. نسبت اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 در چربی شیر گاوهای تغذیه شده با جیره حاوی دانه کتان سالم (41/2)، دانه کتان آسیاب شده (20/2) و دانه کتان اکسترود (41/2) به طور معنی‌دار بیش‌تر از مقدار آن در جیره شاهد (90/3) بود. نتایج نشان داد فرآوری دانه کتان تأثیر معنی‌داری بر غلظت اسیدهای چرب شیر نداشت اما به طورکلی استفاده از دانه کتان در جیره غذایی گاوهای شیری می‌تواند غلظت اسیدهای چرب اشباع متوسط زنجیر را کاهش و غلظت اسیدهای چرب غیر اشباع (خصوصا امگا-3) شیر را افزایش دهد.fa_IR
dc.format.extent1108
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات علوم دامی کشورfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات کاربردی در علوم دامیfa_IR
dc.relation.ispartofApplied Animal Science Research Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/aasrj.2019.123376.1162
dc.subjectاسیدهای چرب شیرfa_IR
dc.subjectدانۀ کتان آسیاب‌ شدهfa_IR
dc.subjectدانۀ کتان اکسترود ‌شدهfa_IR
dc.subjectگاو هلشتاینfa_IR
dc.titleتأثیر عمل‌آوری دانه کتان بر تولید شیر و ترکیب اسیدهای چرب موجود در شیر گاوهای هلشتاینfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله آموزشی ، پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار بخش تحقیقات علوم دامی، گرایش : تغذیه و تولید مثل نشخوارکنندگان، مرکز تحقیقات ، آموزش و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایرانfa_IR
dc.citation.volume8
dc.citation.issue32
dc.citation.spage49
dc.citation.epage60


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد