• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات کاربردی در علوم دامی
    • دوره 6, شماره 23
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات کاربردی در علوم دامی
    • دوره 6, شماره 23
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی پتانسیل ضدمیکروبی فرآورده‌های تخمیری- پروبیوتیکی تهیه شده از شیر شتر علیه باکتری باسیلوس سرئوس

    (ندگان)پدیدآور
    نیکورز, ع.ابراهیم نژاد, ه.منصوری نژند, لادنفاطمی, ن.ا.کمالی پور, ز.
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.737 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله آموزشی ، پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مهار پاتوژن­های انسانی از طریق مواد غذایی اهمیت به‌سزایی دارد. شیر شتر یکی از مهارکننده‌ها است. امروزه فرآورده­های متعددی مانند فرآورده­های تخمیری-پروبیوتیکی از شیر شتر تولید می­شوند. پروبیوتیک­ها ضمن مهار میکروارگانیسم­های مضر،  در پیشگیری‌ و درمان انواع عفونت­ها نقش دارند.بنابراین، در این مطالعه تولید محصولات از استارتر هانسن (ABT-10) به نسبت 5/0 درصد استفاده شد. بدین منظور با استفاده از باکتری­های پروبیوتیک، فرآورده تخمیری–پروبیوتیکی از شیر شتر تولید شد. خاصیت ضدمیکروبی محصولات تخمیری پروبیوتیکی حرارت ندیده و حرارت دیده و شیر پاستوریزه علیه باکتری باسیلوس سرئوس مقایسه شد. جهت تعین تاثیر ضدمیکروبی نمونه­ها از دو آزمون ارزیابی هاله مهاری رشد و حداقل غلظت مهاری رشد استفاده شد. تعداد باکتری­های پروبیوتیک طی روزهای ششم و دهم نسبت به روز نخست به‌طور معنی­داری کاهش یافت. اما در هیچ روزی کمتر از 106 نبوده است. اثر ضدمیکروبی نمونه­های حرارت دیده و حرارت ندیده در آزمون ارزیابی حداقل غلظت مهاری رشدعلیه باکتری باسیلوس سرئوس مشاهده شد. در آزمون ارزیابی هاله مهاری رشد هر دو نمونه علیه باکتری­ باسیلوس سرئوس اثر ضدمیکروبی داشتند .علاوه بر آن  در تمامی نتایج، اثر ضدمیکروبی محصول حرارت ندیده نسبت به محصول حرارت دیده بیش­تر بوده است.
    کلید واژگان
    آزیترومایسین
    بایل اسکولین مودیفایدآگار
    بیفیدوباکتریوم
    پروبیوتیک ABT-10
    تستMIC
    سفیکسیم
    محیط کشت ام آر اس آگار

    شماره نشریه
    23
    تاریخ نشر
    2017-08-23
    1396-06-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    فارغ التحصیل دکتری عمومی دامپزشکی،دانشگاه شهید باهنر کرمان
    گروه بهداشت مواد غذایی ،دانشکده دامپزشکی،دانشگاه شهید باهنر کرمان
    گروه بهداشت مواد غذایی ،دانشکده دامپزشکی،دانشگاه شهید باهنر کرمان
    دانشجوی دکترای عمومی دامپزشکی ،دانشگاه شهید باهنر کرمان
    دانشجوی دکترای عمومی دامپزشکی ،دانشگاه شهید باهنر کرمان

    شاپا
    2345-3826
    2645-5951
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/aasrj.2017.115785
    https://asrip.areeo.ac.ir/article_115785.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/10340

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب