• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم غذایی و تغذیه
    • دوره 20, پاییز 1402
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم غذایی و تغذیه
    • دوره 20, پاییز 1402
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    استفاده از پوشش‌های خوراکی متیل‌سلولز و موم کارنوبا و بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح شده در بهبود کیفیت سیب قرمز لبنانی

    (ندگان)پدیدآور
    رضائی, مرضیهصداقت, ناصر
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله علمی - پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: استفاده از پوشش‌های خوراکی بر روی میوه‌‌ها و سبزی‌ها موجب کاهش افت رطوبت، سرعت تنفس وترکیبات مغذی شده و به طور کلی باعث افزایش ماندگاری و حفظ کیفیت محصولات تازه می‌شود. هدف از این مطالعه استفاده از پوشش خوراکی به همراه بسته بندی برای افزایش ماندگاری و حفظ کیفیت سیب درختی بود.مواد و روش ها: در پژوهش حاضر سیب تازه با دو نوع پوشش خوراکی (متیل سلولز و موم کارنوبا) پوشش‌دهی شده و سپس در بسته‌هایی از جنس فیلم پلاستیکی سه لایه PE/PA/PE ، تحت درصد مشخص گاز (1- هوای معمولی در بسته منفذدار (نمونه شاهد)، 2- %6 اکسیژن+ 4% دی اکسید کربن+90% نیتروژن و 3- هوای معمولی در بسته نفوذ ناپذیر، اتمسفر اصلاح شده غیرفعال) بسته‌بندی گردید. نمونه‌ها در دمایC ˚2 و رطوبت نسبی 85% برای مدت سه ماه نگهداری شدند. یافته ها: نتایج نشان داد پوشش خوراکی متیل‌سلولز اثر مثبت و معنی‌داری بر کاهش وزن و تغییرات رنگ در سیب‌ها داشته و سفتی بافت در نمونه‌های پوشش‌‌دار بیشتر از نمونه شاهد بود (05/0 p≤). در پایان زمان نگهداری نمونه‌ها بیشترین سفتی (2/958) مربوط به نمونه با پوشش متیل‌سلولز و کمترین سفتی (2/780) مربوط به نمونه بدون پوشش (شاهد) بود پوشش‌ به عنوان یک مانع برای تبادل گاز بین میوه و محیط عمل کرد. در پایان ماه سوم بیشترین (6/7) وکمترین (7/4) میزان افت وزن به ترتیب مربوط به نمونه بدون پوشش و نمونه با پوشش متیل‌سلولز بود. در نمونه‌های پوشش‌دهی شده با متیل‌سلولز افت وزن نمونه‌ها به طور معنی‌داری کمتر از سایر نمونه‌ها بوده و افت وزن با سرعت آهسته‌تری صورت گرفت (05/0 p≤).نتیجه گیری: متیل‌سلولز پوشش مناسبی برای حفظ کیفیت و افزایش زمان ماندگاری سیب درختی واریته رددلیشز بود. این پوشش باعث جلوگیری از افت وزن، حفظ سفتی بافت، کاهش تغییرات رنگ و کاهش چروکیدگی نمونه‌ها نسبت به نمونه‌های شاهد شد.
    کلید واژگان
    بسته‌بندی
    پوشش خوراکی
    سیب
    کیفیت

    شماره نشریه
    1402
    تاریخ نشر
    2023-09-23
    1402-07-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
    استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

    شاپا
    2008-0123
    2423-8155
    URI
    https://dx.doi.org/10.30495/jftn.2023.69773.11225
    https://jftn.srbiau.ac.ir/article_22664.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1032442

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب