استفاده از پوششهای خوراکی متیلسلولز و موم کارنوبا و بستهبندی با اتمسفر اصلاح شده در بهبود کیفیت سیب قرمز لبنانی
(ندگان)پدیدآور
رضائی, مرضیهصداقت, ناصر
نوع مدرک
Textمقاله علمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: استفاده از پوششهای خوراکی بر روی میوهها و سبزیها موجب کاهش افت رطوبت، سرعت تنفس وترکیبات مغذی شده و به طور کلی باعث افزایش ماندگاری و حفظ کیفیت محصولات تازه میشود. هدف از این مطالعه استفاده از پوشش خوراکی به همراه بسته بندی برای افزایش ماندگاری و حفظ کیفیت سیب درختی بود.مواد و روش ها: در پژوهش حاضر سیب تازه با دو نوع پوشش خوراکی (متیل سلولز و موم کارنوبا) پوششدهی شده و سپس در بستههایی از جنس فیلم پلاستیکی سه لایه PE/PA/PE ، تحت درصد مشخص گاز (1- هوای معمولی در بسته منفذدار (نمونه شاهد)، 2- %6 اکسیژن+ 4% دی اکسید کربن+90% نیتروژن و 3- هوای معمولی در بسته نفوذ ناپذیر، اتمسفر اصلاح شده غیرفعال) بستهبندی گردید. نمونهها در دمایC ˚2 و رطوبت نسبی 85% برای مدت سه ماه نگهداری شدند. یافته ها: نتایج نشان داد پوشش خوراکی متیلسلولز اثر مثبت و معنیداری بر کاهش وزن و تغییرات رنگ در سیبها داشته و سفتی بافت در نمونههای پوششدار بیشتر از نمونه شاهد بود (05/0 p≤). در پایان زمان نگهداری نمونهها بیشترین سفتی (2/958) مربوط به نمونه با پوشش متیلسلولز و کمترین سفتی (2/780) مربوط به نمونه بدون پوشش (شاهد) بود پوشش به عنوان یک مانع برای تبادل گاز بین میوه و محیط عمل کرد. در پایان ماه سوم بیشترین (6/7) وکمترین (7/4) میزان افت وزن به ترتیب مربوط به نمونه بدون پوشش و نمونه با پوشش متیلسلولز بود. در نمونههای پوششدهی شده با متیلسلولز افت وزن نمونهها به طور معنیداری کمتر از سایر نمونهها بوده و افت وزن با سرعت آهستهتری صورت گرفت (05/0 p≤).نتیجه گیری: متیلسلولز پوشش مناسبی برای حفظ کیفیت و افزایش زمان ماندگاری سیب درختی واریته رددلیشز بود. این پوشش باعث جلوگیری از افت وزن، حفظ سفتی بافت، کاهش تغییرات رنگ و کاهش چروکیدگی نمونهها نسبت به نمونههای شاهد شد.
کلید واژگان
بستهبندیپوشش خوراکی
سیب
کیفیت
شماره نشریه
1402تاریخ نشر
2023-09-231402-07-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایراناستاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
شاپا
2008-01232423-8155



