بررسی برخی صفات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی میوه توت فرنگی (Fragaria ×ananassa Duch.) رقم های سلوا و کاماروسا در بسترهای مختلف کشت بدون خاک
(ندگان)پدیدآور
عزیزی یگانه, مهساشهابی, علی اصغرعبادی, علیعبدوسی, وحید
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور ارزیابی برخی خصوصیات ارقام گلخانهای توتفرنگی در بسترهای کشت آلی و گیاهی در سیستم کشت بدون خاک، آزمایشی در قالب طرح اسپلیت پلات بر پایه بلوکهای کامل تصادفی در 3 تکرار در گلخانه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان در سال 1397 اجرا شد. فاکتور اصلی بستر کشت در چهار سطح شامل سطوح مختلف ورمیکمپوست (30 و 50 درصد) و پیت ماس ( 30 و 50 درصد) در ترکیب با پرلیت بود. دو رقم سلوا و کاماروسا به عنوان فاکتور فرعی مورد استفاده قرارگرفتند. وزن تک میوه در بسترهای کشت پیت ماس / پرلیت (50:50 ) و ورمیکمپوست/ پرلیت (50:50) بیشترین مقدار بود. بسترهای حاوی ورمیکمپوست، آنتوسیانین و TSS/TA بیشتری نسبت به بسترهای حاوی پیت ماس داشتند. رقم کاماروسا نسبت به رقم سلوا به ترتیب 40/45 و 14/19 درصد میوه بدشکل و TSS/TA کمتر و میزان 20/48 درصد آنتوسیانین بیشتری داشت. رقم کاماروسا در بسترهای حاوی ورمیکمپوست بیشترین مقدار ویتامین ث و رقم سلوا در بستر ورمیکمپوست/ پرلیت (50:50) بیشترین TSS و کمترین اسیدیته را داشت. با توجه به هدف تولید، اهمیت غذایی، بهداشتی و توسعه بازار پسندی و همچنین صرفه اقتصادی و دردسترس بودن بسترهای کشت در داخل کشور، کاشت ارقام گلخانهایی مانند رقم کاماروسا در بستر ورمیکمپوست/ پرلیت (50:50) پیشنهاد میشود.
کلید واژگان
آنتوسیانینپیت ماس
ورمیکمپوست
ویتامین ث
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2023-08-231402-06-01
ناشر
دانشگاه ارومیهUrmia University
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.استادیار و عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، بخش آب و خاک، اصفهان، ایران.
استاد گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران.
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.



