| dc.contributor.author | عالم زاده, بهاءالدین | fa_IR |
| dc.contributor.author | طاهری, بهاره | fa_IR |
| dc.contributor.author | کردونی, عزیز | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسینی, سید مجید | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T16:59:09Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T16:59:09Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T16:59:09Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T16:59:09Z | |
| dc.date.issued | 2015-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2015-03-31 | en_US |
| dc.date.submitted | 1394-01-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | عالم زاده, بهاءالدین, طاهری, بهاره, کردونی, عزیز, حسینی, سید مجید. (1394). تعیین قابلیت هضم میوه کهور (Prosopis Juliflora) به روش Ivivo و تجزیه پذیری دانه و میوه کهور به روش Insitu. تحقیقات کاربردی در علوم دامی, 4(15), 65-72. doi: 10.22092/aasrj.2015.105922 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-3826 | |
| dc.identifier.issn | 2645-5951 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/aasrj.2015.105922 | |
| dc.identifier.uri | https://asrip.areeo.ac.ir/article_105922.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/10266 | |
| dc.description.abstract | <strong>کهور(</strong><em>Prosopis Juliflora</em><strong>)، از درختان مقاوم به خشکی میباشد که کشت آن در مناطق جنوب کشور گسترش یافته، علاوه بر جلوگیری از فرسایش خاک و تثبیت شن های روان، میوه آن را می توان در تغذیه دام استفاده نمود. میوه این درخت شبیه لوبیا است و دارای 18 الی20 دانه میباشد. میوه کهور دارای ارزش غذائی بالایی بوده که پس از رسیدن، به صورت خشک بر روی زمین می ریزد. دراین تحقیق قابلیت هضم میوه کهور به روش </strong><em>Invivo</em><strong> با استفاده از 5 رأس گوسفند نر تعیین گردید. همچنین، تجزیه پذیری ماده خشک میوه کهور با دانه و بدون دانه و نیز دانه کهور به روش </strong><em>Insitu</em><strong> با استفاده از 3 راس گوسفند نر فیستولاگذاری شده در زمانهای صفر، 4 ، 8 ، 16 ، 24 ، 48 ،72 و 96 ساعت تعیین گردید. تجزیه و تحلیل آماری فراسنجههای</strong> <strong>تجزیه پذیری</strong> <strong>شکمبهای بر اساس طرح کاملا تصادفی با سه گروه آزمایشی و چهار تکرار توسط نرم افزار </strong><em>SAS</em><strong> و مقایسه میانگینها با استفاده از آزمون دانکن انجام شد. بر اساس نتایج این آزمایش قابلیت هضم میوه کهور به روش </strong><em>Invivo</em><strong><em> برای </em></strong><strong>ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام، مجموع مواد مغذی و انرژی قابل هضم آن نیز به ترتیب 78/59 ، 34/63 ، 15/60 ، 15/ 62 درصد و 8/2 مگاکالری بر کیلوگرم ماده خشک به دست آمد. نتایج مربوط به تجزیه پذیری نشان دادند در بخش سریع تجزیه(</strong><em>a</em><strong>)، دانه کهور بهطور معنی داری کمتر از میوه با دانه و بدون دانه بود، اما در بخش کند تجزیه (</strong><em>b</em><strong>) این نتایج کاملا عکس بود </strong>(<em>p<0.05</em>)<strong>. بر اساس این نتایج، ثابت نرخ تجزیه(</strong>c<strong>) و پتانسیل تجزیه پذیری(</strong><em>PD</em><strong>) دانه کهور نسبت به میوه با دانه و میوه بدون دانه در سطح بالاتری بود</strong>(<em>p<0.05</em>)<strong>.</strong> | fa_IR |
| dc.format.extent | 888 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات علوم دامی کشور | fa_IR |
| dc.publisher | Agricultural Research,Education and Extension Organization | en_US |
| dc.relation.ispartof | تحقیقات کاربردی در علوم دامی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Applied Animal Science Research Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/aasrj.2015.105922 | |
| dc.subject | میوه کهور- دانه کهور- تجزیهپذیری | fa_IR |
| dc.title | تعیین قابلیت هضم میوه کهور (Prosopis Juliflora) به روش Ivivo و تجزیه پذیری دانه و میوه کهور به روش Insitu | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله آموزشی ، پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | fa_IR |
| dc.contributor.department | پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان. | fa_IR |
| dc.contributor.department | پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 4 | |
| dc.citation.issue | 15 | |
| dc.citation.spage | 65 | |
| dc.citation.epage | 72 | |