• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات کاربردی در علوم دامی
    • دوره 4, شماره 15
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات کاربردی در علوم دامی
    • دوره 4, شماره 15
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تعیین قابلیت هضم میوه کهور (Prosopis Juliflora) به روش Ivivo و تجزیه پذیری دانه و میوه کهور به روش Insitu

    (ندگان)پدیدآور
    عالم زاده, بهاءالدینطاهری, بهارهکردونی, عزیزحسینی, سید مجید
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    888.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله آموزشی ، پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    کهور(Prosopis Juliflora)، از درختان مقاوم به خشکی می‌باشد که کشت آن در مناطق جنوب کشور گسترش یافته، علاوه بر جلوگیری از فرسایش خاک و تثبیت شن های روان، میوه آن را می توان در تغذیه دام استفاده نمود. میوه این درخت شبیه لوبیا  است و دارای 18 الی20 دانه می‌باشد. میوه کهور دارای ارزش غذائی  بالایی  بوده که پس از رسیدن، به صورت خشک بر روی زمین می ریزد. دراین تحقیق قابلیت هضم میوه کهور به روش Invivo با استفاده از 5 رأس گوسفند نر تعیین گردید. همچنین، تجزیه پذیری ماده خشک میوه کهور با دانه و بدون دانه و نیز دانه کهور به روش Insitu  با استفاده از 3 راس گوسفند نر فیستولاگذاری شده در زمان­های صفر، 4 ، 8 ، 16 ، 24 ، 48 ،72 و 96 ساعت تعیین گردید. تجزیه و تحلیل آماری فراسنجه­های تجزیه پذیری شکمبه­ای بر اساس طرح کاملا تصادفی با سه گروه آزمایشی و چهار تکرار توسط نرم افزار SAS و  مقایسه میانگین­ها با استفاده از آزمون دانکن انجام شد. بر اساس نتایج این آزمایش قابلیت هضم میوه کهور به روش Invivo  برای ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام، مجموع مواد مغذی و انرژی قابل هضم آن نیز به ترتیب 78/59 ، 34/63 ، 15/60 ، 15/ 62 درصد و 8/2 مگاکالری بر کیلوگرم ماده خشک به دست آمد. نتایج  مربوط به تجزیه پذیری نشان دادند در بخش سریع تجزیه(a)، دانه کهور به­طور معنی داری کمتر از میوه با دانه و بدون دانه بود، اما در بخش کند تجزیه (b) این نتایج کاملا عکس بود (p). بر اساس این نتایج، ثابت نرخ تجزیه(c) و پتانسیل تجزیه پذیری(PD) دانه کهور نسبت به  میوه با دانه و میوه بدون دانه در سطح بالاتری بود(p).
    کلید واژگان
    میوه کهور- دانه کهور- تجزیه‌پذیری

    شماره نشریه
    15
    تاریخ نشر
    2015-08-23
    1394-06-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
    عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
    پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان.
    پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

    شاپا
    2345-3826
    2645-5951
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/aasrj.2015.105922
    https://asrip.areeo.ac.ir/article_105922.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/10266

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب