• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات کاربردی در علوم دامی
    • دوره 4, شماره 14
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات کاربردی در علوم دامی
    • دوره 4, شماره 14
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تحلیل تلفات مرغداریهای گوشتی استان قم در سال منتهی به مهر 1392 به روش رگرسیون لاجیستیک

    (ندگان)پدیدآور
    بیکی, مرتضیطیبی, احسانهاشمی, سید محمدابدالی نیا, محمدظفری, مسعود
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    724.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله آموزشی ، پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    برای بررسی رابطه بین ویژگی‌های عمومی و خصوصی مرغداری‌های منطقه قم با فراوانی تلفات منجر به دریافت غرامت در آن ها، از کل جوجه‌ریزی‌های استان در فاصله زمانی مهر 1391 تا مهر 1392 استفاده شد. تلفات مرغداری‌ها به صورت یک متغیر دوتایی (اعلام و عدم اعلام خسارت) در برابر خصوصیات عمومی (شامل فصل جوجه‌ریزی، منطقه جغرافیایی، مالکیت مرغداری، نوع سالن، سویه جوجه، پرکاری مرغدار و بدشانسی) و خصوصی جوجه‌ریزی‌ها (فاصله از روستا، فاصله از دامداری‌ها و مرغداری‌های هم جوار، فاصله بین سالن‌های یک مجموعه و نیز درجه‌بندی فنی مرغداری، کیفیت سیستم تهویه و نور، متوسط سطح سالن و نسبت سطح مسقف به زمین واحد مرغداری)، رگرسیون لاجیستیک شد و مقایسه عوامل مورد بررسی به صورت نسبت شانس با سطح مرجع همان عامل مقایسه شد. متوسط درصد تلفات کل مرغداری‌ها و مرغداری‌های درگیر تلفات به ترتیب 7/27 و 1/46 درصد بودند. فصل سال و بدشانسی مرغدار جزو بدترین عوامل مؤثر بر تلفات بودند. تلفات مناطق مختلف استان، تفاوت اندکی داشتند و نوع سالن (سیستم باز، سیستم بسته یا تهویه تونلی و سیستم نیمه‌اتوماتیک) و مالکیت، اثری بر فراوانی تلفات نداشتند. سویه کاب تلفات کمتری داشت. آب لوله‌کشی در مقایسه با انواع دیگر تلفات کمتری داشت. مرغداری‌های با درجه فنی خوب و خیلی خوب در مقایسه با مرغداری‌های عالی و نیز قابل قبول و غیر قابل قبول تلفات بیشتری داشتند. واحد‌های تک‌سالن تلفات کمتری داشت. نتایج این بررسی نشان دادند که عوامل محیطی و مدیریتی بخصوص فصل جوجه‌ریزی، نوع آب شرب و رفتار جوجه‌ریزی مرغدار، نقش مهمی در شانس درگیری با تلفات دارند. شناسایی دقیق‌تر الگوی تلفات مستلزم مطالعات بیشتر به صورت سری‌های زمانی و توجه به الگوی تغییرات عوامل در فصول و سال‌های مختلف است.
    کلید واژگان
    مرغ گوشتی
    جوجه ریزی
    تلفات
    رگرسیون لاجیستیک
    سال زراعی
    استان قم

    شماره نشریه
    14
    تاریخ نشر
    2015-05-22
    1394-03-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قم
    صندوق بیمه کشاورزی استان قم
    مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قم
    اداره دامپزشکی استان قم
    صندوق بیمه کشاورزی استان قم

    شاپا
    2345-3826
    2645-5951
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/aasrj.2015.103040
    https://asrip.areeo.ac.ir/article_103040.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/10253

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب