• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات کاربردی در علوم دامی
    • دوره 3, شماره 13
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات کاربردی در علوم دامی
    • دوره 3, شماره 13
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    کاهش میزان آفلاتوکسین درخوراک دام با استفاده از اسانس گیاه مرزه

    (ندگان)پدیدآور
    یزدانپناه گوهرریزی, لاله
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    840.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله آموزشی ، پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این آزمایش با هدف بررسی اثر استفاده ازاسانس مرزه بر میزان آفلاتوکسین تولیدی در خوراک دام توسط قارچ آسپرژیلوس فلاووس در شرایط آزمایشگاهی انجام گردید. به این منظور نمونه‌های خوراک دام توسط دستگاه اتوکلاو استریل گردیدند. به هر نمونه 300 گرمی خوراک دام مقدار 2 میلی‌لیتر اسپور قارچ و 3 میلی‌لیتر از اسانس مرزه با غلظت‌های صفر، 300، 400، 500 و 600 میلی‌گرم در کیلوگرم به هر یک از نمونه‌ها اضافه گردید و در شرایط یکسان از نظر دما، رطوبت و اکسیژن قرار داده شدند. پس از 20، 40 و60 روز از خوراک‌ها نمونه‌برداری شد و غلظت سموم آفلاتوکسین از انواع B1، B2، G1 و G2 در آن‌ها اندازه‌گیری گردید. اطلاعات به‌دست آمده در قالب طرح کاملا تصادفی با نرم‌افزارSPSS تجزیه آماری گردید و مقایسه میانگین‌ها با آزمون دانکن(01/0P) انجام شد. نتایج نشان داد که اسانس مرزه از غلظت‌ 400 میلی‌گرم در کیلوگرم و بالاتر دارای خاصیت ضدقارچی برای توقف رشد و فعالیت قارچ آسپرژیلوس فلاووس و کاهش آفلاتوکسین می‌باشد به‌طوری‌که غلظت 600 میلی‌گرم در کیلوگرم میزان تولید آفلاتوکسین را تا حد چشمگیری کاهش می‌دهد.

    شماره نشریه
    13
    تاریخ نشر
    2015-02-20
    1393-12-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان

    شاپا
    2345-3826
    2645-5951
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/aasrj.2015.100879
    https://asrip.areeo.ac.ir/article_100879.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/10243

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب