• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 6, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 6, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقایسه اثر سه رقیق کننده لسیتین، شیر و زرده تخم مرغ بر نگه داری منی قوچ نژاد زندی در شرایط سرد

    (ندگان)پدیدآور
    فولادوند, فاطمهکریمی, کاظمژندی, مهدیتوفیقی, کامبیز
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    951.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    فیزیولوژی (جانوری)
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به‌ منظور بررسی اثرات رقیق‌ کننده ‌های مختلف برای نگه ‌داری منی قوچ نژاد زندی در شرایط سرد منی چهار رأس قوچ جمع‌ آوری شد. انزال‌ ها با هم مخلوط و به سه قسمت مساوی تقسیم شدند و هر قسمت با یکی از رقیق‌ کننده ‌های شیر، زرده تخم ‌مرغ و لسیتین سویا رقیق و در دمای 5 درجه سانتی گراد برای مدت 48 ساعت نگه ‌داری شدند. جنبایی کل، جنبایی پیش ‌رونده و زنده‌ مانی حالت آکروزوم (سالم و ناسالم)، سالم بودن غشای  اسپرم ‌ها در زمان‌ های 0، 3، 6، 24 و 48 ساعت بعد از شروع نگه‌داری مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که جنبایی کل و پیش ‌رونده در همه تیمارها با افزایش زمان نگه‌ داری، به‌ طور معنی‌ داری کاهش یافت. زنده‌ مانی در هر سه تیمار با افزایش زمان نگه ‌داری به‌ طور معنی ‌داری کاهش یافت ولی در زمان‌ های مختلف تفاوت معنی ‌داری بین تیمارهای مختلف وجود نداشت. سالم بودن غشای اسپرم در لسیتین در زمان ‌های 3و 24 ساعت بعد از شروع نگه‌ داری به ‌طور معنی‌ داری کاهش یافت. سالم بودن آکروزوم در لسیتین در زمان ‌های 24 و 48 و در دو تیمار دیگر در زمان 48 ساعت بعد از شروع نگه ‌داری کاهش معنی‌ داری مشاهده شد. در مجموع عمده فراسنجه های اسپرم در رقیق‌ کننده حاوی لسیتین سویا در مقایسه با رقیق‌ کننده حاوی زرده تخم‌ مرغ و شیر در زمان‌ های مختلف تغییر معنی‌ داری نشان نداد. پس رقیق‌ کننده حاوی لسیتین سویا می ‌تواند جایگزین مناسبی برای رقیق‌ کننده ‌های حاوی شیر و زرده تخم‌ مرغ برای نگه ‌داری منی قوچ در شرایط سرد باشد.
    کلید واژگان
    رقیق کننده
    سردسازی
    منی
    قوچ نژاد زندی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2014-06-22
    1393-04-01
    ناشر
    شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش
    Shil Amayesh Consulting Engineering Company
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا
    گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، صندوق پستی: 4111
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، صندوق پستی: 336-14115

    شاپا
    2008-4218
    URI
    http://www.aejournal.ir/article_12363.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/100768

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب