نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفولادوند, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorکریمی, کاظمfa_IR
dc.contributor.authorژندی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorتوفیقی, کامبیزfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T21:00:04Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T21:00:04Z
dc.date.available1399-07-08T21:00:04Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T21:00:04Z
dc.date.issued2014-06-22en_US
dc.date.issued1393-04-01fa_IR
dc.date.submitted2013-04-21en_US
dc.date.submitted1392-02-01fa_IR
dc.identifier.citationفولادوند, فاطمه, کریمی, کاظم, ژندی, مهدی, توفیقی, کامبیز. (1393). مقایسه اثر سه رقیق کننده لسیتین، شیر و زرده تخم مرغ بر نگه داری منی قوچ نژاد زندی در شرایط سرد. فصلنامه محیط زیست جانوری, 6(2), 83-88.fa_IR
dc.identifier.issn2008-4218
dc.identifier.urihttp://www.aejournal.ir/article_12363.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/100768
dc.description.abstractبه‌ منظور بررسی اثرات رقیق‌ کننده ‌های مختلف برای نگه ‌داری منی قوچ نژاد زندی در شرایط سرد منی چهار رأس قوچ جمع‌ آوری شد. انزال‌ ها با هم مخلوط و به سه قسمت مساوی تقسیم شدند و هر قسمت با یکی از رقیق‌ کننده ‌های شیر، زرده تخم ‌مرغ و لسیتین سویا رقیق و در دمای 5 درجه سانتی گراد برای مدت 48 ساعت نگه ‌داری شدند. جنبایی کل، جنبایی پیش ‌رونده و زنده‌ مانی حالت آکروزوم (سالم و ناسالم)، سالم بودن غشای  اسپرم ‌ها در زمان‌ های 0، 3، 6، 24 و 48 ساعت بعد از شروع نگه‌داری مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که جنبایی کل و پیش ‌رونده در همه تیمارها با افزایش زمان نگه‌ داری، به‌ طور معنی‌ داری کاهش یافت. زنده‌ مانی در هر سه تیمار با افزایش زمان نگه ‌داری به‌ طور معنی ‌داری کاهش یافت ولی در زمان‌ های مختلف تفاوت معنی ‌داری بین تیمارهای مختلف وجود نداشت. سالم بودن غشای اسپرم در لسیتین در زمان ‌های 3و 24 ساعت بعد از شروع نگه‌ داری به ‌طور معنی‌ داری کاهش یافت. سالم بودن آکروزوم در لسیتین در زمان ‌های 24 و 48 و در دو تیمار دیگر در زمان 48 ساعت بعد از شروع نگه ‌داری کاهش معنی‌ داری مشاهده شد. در مجموع عمده فراسنجه های اسپرم در رقیق‌ کننده حاوی لسیتین سویا در مقایسه با رقیق‌ کننده حاوی زرده تخم‌ مرغ و شیر در زمان‌ های مختلف تغییر معنی‌ داری نشان نداد. پس رقیق‌ کننده حاوی لسیتین سویا می ‌تواند جایگزین مناسبی برای رقیق‌ کننده ‌های حاوی شیر و زرده تخم‌ مرغ برای نگه ‌داری منی قوچ در شرایط سرد باشد.fa_IR
dc.format.extent951
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherشرکت مهندسین مشاور شیل آمایشfa_IR
dc.publisherShil Amayesh Consulting Engineering Companyen_US
dc.relation.ispartofفصلنامه محیط زیست جانوریfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Animal Environmenten_US
dc.subjectرقیق کنندهfa_IR
dc.subjectسردسازیfa_IR
dc.subjectمنیfa_IR
dc.subjectقوچ نژاد زندیfa_IR
dc.titleمقایسه اثر سه رقیق کننده لسیتین، شیر و زرده تخم مرغ بر نگه داری منی قوچ نژاد زندی در شرایط سردfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeفیزیولوژی (جانوری)fa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشواfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشواfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، صندوق پستی: 4111fa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، صندوق پستی: 336-14115fa_IR
dc.citation.volume6
dc.citation.issue2
dc.citation.spage83
dc.citation.epage88
nlai.contributor.orcid0000-0001-5318-2512


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد