اثر مقادیر مختلف پتاسیم و منگنز بر خصوصیات و عملکرد کمی و کیفی چغندرقند در شمال خوزستان
(ندگان)پدیدآور
عبیدی, حسینحبیبی خانیانی, بهنامشریفی, حمیدنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور تعیین اثر مقادیر مختلف پتاسیم و منگنز بر خصوصیات و عملکرد کمی و کیفی چغندرقند در منطقه شمال خوزستان، آزمایشی به صورت کرتهای خرد شده نواری با سه تکرار به صورت کشت پاییزه سال زراعی 93-1392 در منطقه هفتتپه شهرستان شوش دانیال اجرا گردید. در اجرای این تحقیق از ژنوتیپ منوژرم مقاوم و پرمحصول اسپارتاک استفاده شد. فاکتورهای مورد بررسی شامل کود پتاسیم در چهار سطح 0، 1، 2، 3 کیلوگرم در هکتار و منگنز در سه سطح0، 1، 2 کیلوگرم در هکتار بودند. مصرف کود پتاسیم به صورت محلولپاشی اثر معنیداری بر عملکرد ریشه و شکر سفید داشت. بالاترین عملکرد ریشه و شکر در تیمار 3 کیلوگرم در هکتار کود پتاسیم با عملکرد ریشه 6/80 تن در هکتار و عملکرد شکر سفید 63/13 تن در هکتار حاصل گردید. کاربرد منگنز اثر معنیداری بر عملکرد ریشه و سایر صفات مورد بررسی نداشت. همچنین، کاربرد سطوح مختلف کودهای پتاسیم و منگنز تأثیر چندانی بر خصوصیات کیفی چغندرقند از قبیل نیتروژن مضره، سدیم و پتاسیم موجود در ریشه، ضریب استحصال قند، درصد قند ملاس، درصد قند خام و درصد قند سفید نداشت. در مجموع، مصرف پتاسیم و منگنز در طول دوره رشد رویشی بوتههای چغندرقند قابل توصیه میباشد.
کلید واژگان
تغذیه گیاهیریزمغذی
شکر سفید
عناصر پرمصرف
عناصر کم مصرف
قند خام
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2015-11-221394-09-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانهIslamic Azad University, Miyaneh Branch
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول دزفول، ایراناستادیار گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول دزفول، ایران
استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول دزفول، ایران
شاپا
2423-79572423-7965




