مرور دوره 28, شماره 4 بر اساس عنوان
در حال نمایش موارد 1 - 17 از 17
-
اثر عصاره پلی ساکارید جلبک الوا (Ulva rigida) بر فعالیت آنزیمهای گوارشی و فراسنجههای بیوشیمیایی میگوی پاسفید غربی (Litopeneaus vannamei)
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2019-11-01)این مطالعه به بررسی اثر عصاره پلی ساکارید محلول در آب جلبک الوا (Ulva rigida) بر فعالیت آنزیمهای گوارشی و فراسنجههای بیوشیمیایی میگوی پاسفید غربی (Litopeneaus vannamei) پرداخته است. پست لارو میگوها با متوسط وزن 1/0±1 ...
-
اثرات تغذیه با منابع مختلف مکمل روی بر تغییرات آنزیمی و یونی پلاسمای سمینال مولدین قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2019-11-01)در پژوهش حاضر اثر تغذیه با منابع مختلف روی شامل فرم معدنی، آلی و نانو بر تغییرات آنزیمی و یونی پلاسمای سمینال مولدین قزلآلای رنگینکمان بررسی گردید. تعداد 108 قطعه مولد نر با میانگین وزنی 45/93±2138 گرم، طی 16 هفته در ...
-
اثرات حمام عصاره هیدروالکلی گزنه (Urtica dioica) بر شاخصهای ایمنی و خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss)آلوده شده با قارچ ساپرولگنیا
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2019-11-01)این مطالعه با هدف کاربرد عصاره هیدروالکلی گزنه درکنترل بیماری ساپرولگنیوز و بررسی تأثیر آن برفراسنجه های خونشناسی، بیوشیمیایی سرم و ایمنی قزلآلای رنگین کمان آلوده شده با ساپرولگنیا انجام شد. 180 قطعه ماهی قزل الای رنگین ...
-
بررسی عملکرد رشد و میزان فعالیت آنزیمهای پروتئازی بچه ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با سطوح مختلف پروتئین تکیاخته
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2019-11-01)در مطالعه حاضر، تأثیر جایگزینی آرد ماهی با پروتئین تک یاخته باکتریایی بر عملکرد رشد و فعالیت آنزیمهای پروتئازی (پپسین، تریپسین و پروتئاز قلیایی) بچه ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) (وزن متوسط: 55/0± 51/2 ...
-
بررسی کیفیت شیمیایی و باکتریایی سوریمی تهیه شده از ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris) حاوی عصاره پونه (Mentha pulegium) طی نگهداری در یخچال (1±4 درجه سانتیگراد)
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2019-11-01)در این تحقیق، تاثیر مقادیر مختلف عصاره پونه (0، 2 و 4 درصد وزنی- حجمی) بر کیفیت شیمیایی و باکتریایی سوریمی حاصل از ماهی کیلکای معمولی طی مدت 15 روز نگهداری (1، 3، 6، 9، 12 و 15) در دمای یخچال (1±4 درجه سانتیگراد) مطالعه ...
-
تاثیر دما، pH، نمک، اسانس برگ نارنج و بستهبندی اتمسفر تغییر یافته در کنترل باکتری Salmonella typhimurium در برگر کپور نقرهای
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2019-11-01)این پژوهش با هدف تاثیر دما، pH، نمک، اسانس نارنج (Citrus aurantium L.) و بستهبندی اتمسفر تغییر یافته (50 درصد دی اکسیدکربن، 45 درصد نیتروژن و 5 درصد اکسیژن) در کنترل باکتری Salmonella typhimurium در برگر کپور نقرهای ...
-
تاثیر پساب شهری بر ساختار ماهیان در رودخانه سقز، استان کردستان
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2019-11-01)در این تحقیق تاثیر پسآب شهرستان سقز بر تنوع و پراکنش ماهیان رودخانه سقز استان کردستان در چهار ایستگاه مختلف شامل: 1) ایستگاه سد چراغویس، 2) ایستگاه قبل از ورود پسآب به رودخانه، 3) ایستگاه بعد از ورود پسآب به رودخانه و 4) ...
-
تامین نیازهای تغذیهای دام و انسان از فانوسماهیان
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2019-11-01)در یک قرن گذشته، از فرآوردههایی مانند پودر و روغن ماهی، سیلاژ ماهی و غیره در خوراک دام استفاده شده است. کشور ما از چند دهه گذشته از واردکنندگان پودر ماهی بوده و هست و برای افزایش تولید داخلی و کاهش واردات، تلاشهای ...
-
تأثیر سطوح مختلف شوری و منابع کربن در سیستم تولید توده زیستی (Biofloc)
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2019-11-01)مواد آلی کربندار و میزان شوری از فاکتورهای کلیدی در سیستم بدون تعویض آب با تولید توده زیستی هستند. در مطالعه حاضرT تولید توده زیستی تحت تأثیر سطوح مختلف شوری در سه سطح (10، 21 و 32 ppt) و منابع کربن (ملاس و آرد گندم) در ...
-
تهیه سس از میگوی ژاپنی (Macrobrachium nipponense) منجمد تالاب انزلی و ارزیابی کیفیت میکروبی، شیمیایی، حسی و مدت زمان ماندگاری آن در دمای یخچال (4 درجه سانتیگراد)
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2019-11-01)تحقیق حاضر با هدف تهیه سس از میگوی ژاپنی منجمد تالاب انزلی، بررسی کیفیت و زمان ماندگاری آن در دمای یخچال انجام شد. این تحقیق شامل ۴ تیمار از میگو بانضمام سوربیتول، برنج پخته و سوکرالوز بود. سایر ترکیبات یکسان بودند. میگو ...
-
رفتار تغذیه ای لارو ماهی فلاور (Blood Parrot × Texas Cichlid) با تغذیه از Ceriodaphnia quadrangula و ناپلیوس Artemia franciscana در شرایط روشنایی و تاریکی
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2019-11-01)استفاده از غذاهای پلانکتونی بخصوص زئوپلانکتون نقش مهمی در دوران آغازین تغذیه لاروی دارد. یکی از مهمترین روشها در ارزیابی عملکرد تغذیهای لاروها، اندازه گیری میزان بلع است. در این مطالعه لاروهای 20 و 40 روزه ماهی فلاور ...
-
ساختار تاکسونومیک، پراکنش مکانی و روند تغییرات زمانی جمعیت اپندیکولارینها در آبهای ساحلی شمال بوشهر – خلیج فارس
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2019-11-01)اپندیکولارینها از مهمترین گروههای جمعیت زئوپلانکتونی در دریاها و اقیانوسهای جهان بشمار میروند و بخش قابل توجهی از تولیدات و غذای مصرف کنندگان ثانویه را تشکیل میدهند. لذا، هدف از اجرای این تحقیق شناسایی و معرفی ...
-
مقایسه اثرسنجی محلول پرفیش با مالاشیت سبز و فرمالین در کنترل آلودگی قارچی تخم ماهی قزل آلای رنگین کمان در مراحل مختلف تفریخ
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2019-11-01)این پژوهش در پاییز و زمستان سال 1395 در مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی شهید مطهری یاسوج وابسته به مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور انجام گرفت. هدف انجام این مطالعه، تعیین کارایی محلول پرفیش در مهار و کاهش تلفات ...
-
مقایسه تغییرات فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی فیلههای فیل ماهی (Huso huso) دودی طعمدهی شده با آب نمک و سس به مدت 30 روز در یخچال
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2019-11-01)در مطالعه حاضر، تغییرات فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی فیل ماهی پرورشی ( Huso huso) دودی طعمدهی شده با آب نمک و سس به مدت 30 روز در دمای یخچال مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، فیل ماهی پرورشی پس از صید و آمادهسازی، فیله ...
-
مقایسه عملکرد حسگرهای برموفنول آبی و برموکروزول سبز در تعیین فساد باکتریایی گوشت چرخ شده ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia) نگهداری شده در یخچال
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2019-11-01)در این پژوهش یک حسگر بر پایه فیلم زیستی کیتوزان به همراه حسگرهای برموفنول آبی و برموکروزول سبز بر پایه کاغذ صافی به منظور تعیین کیفیت میکروبی گوشت چرخ شده ماهی کیلکای معمولی نگهداری شده در دمای یخچال استفاده شدند. شاخص بار ...
-
پرورش توام مرحله نوزادگاهی میگوی پا سفید غربی ( (Litopenaeus vannamei با تراکم های مختلف جلبک قرمز (Gracilaria corticata)
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2019-11-01)پرورش توام مرحله نوزادگاهی میگوی پاسفید غربی (Litopenaeus vannamei) با تراکم های مختلف جلبک قرمز (Gracilaria corticata) در یک دوره پرورش 30 روزه از 25 تیرماه تا 25 مرداد ماه 1397 مورد آزمایش قرار گرفت. چهار تیمار شامل ...
-
یافته علمی: بررسی شکل شناختی لانههای خرچنگ Ocypode rotundata (Miers, 1882) در سواحل جنوبغربی جزیره قشم
(موسسه تحقیقات شیلات ایران, 2019-11-01)در پژوهش حاضر رفتار لانهسازی خرچنگ Ocypode rotundata به مدت یکسال از بهمن 1393 لغایت دی 1394 در سواحل جنوبغربی جزیره قشم مورد مطالعه قرار گرفت. در مجموع، 9 ساختار تشخیص داده شد که شامل لانههای I شکل، J شکل، y شکل با ...



