اثر عصاره پلی ساکارید جلبک الوا (Ulva rigida) بر فعالیت آنزیمهای گوارشی و فراسنجههای بیوشیمیایی میگوی پاسفید غربی (Litopeneaus vannamei)
(ندگان)پدیدآور
اکبری, پریافدایی راینی, رهانوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
این مطالعه به بررسی اثر عصاره پلی ساکارید محلول در آب جلبک الوا (Ulva rigida) بر فعالیت آنزیمهای گوارشی و فراسنجههای بیوشیمیایی میگوی پاسفید غربی (Litopeneaus vannamei) پرداخته است. پست لارو میگوها با متوسط وزن 1/0±1 گرم با 4 رژیم غذایی ( با سه تکرار) حاوی 0، 5/0، 1و 5/1 گرم جلبک الوا بر کیلوگرم غذا به مدت 60 روز تغذیه شدند. نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره پلی ساکارید جلبک الوا بر فعالیت آنزیمهای گوارشی موثر است. بهترین فعالیت آنزیمهای گوارشی در میگوهای تغذیه شده با 5/1 گرم عصاره جلبک الوا بر کیلوگرم غذا مشاهده شد. در رژیمهای حاوی سه سطح عصاره جلبک الوا میزان گلوکز، کلسترول، تری گلیسیرید، آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز بi صورت معنیداری کاهش یافت (05/0>p). سطح پروتئین تام و گلوبولین در میگوهای تغذیه شده با 1 و 5/1 گرم عصاره جلبک بر کیلوگرم غذا به طور معنیداری بیشتر از تیمار شاهد بود (05/0>p). از اینرو، استفاده از عصاره پلی ساکارید محلول در آب جلبک الوا در سطح 5/1 گرم بر کیلوگرم غذا برای بهبود عملکرد آنزیمهای گوارشی، متابولیسم چربی و قند و سیستم ایمنی غیر اختصاصی در میگوی پاسفید غربی پیشنهاد میگردد.
کلید واژگان
آنزیمهای گوارشیجلبک الوا
فراسنجه های بیوشیمیایی
میگوی پاسفید غربی
پلی ساکاریدهای محلول در آب
فيزيولوژي آبزيان
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2019-11-011398-08-10
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهاردانشگاه جیرفت
شاپا
1026-13542322-5998




