بررسی عملکرد رشد و میزان فعالیت آنزیمهای پروتئازی بچه ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با سطوح مختلف پروتئین تکیاخته
(ندگان)پدیدآور
زمانی, عباسخواجوی, مریمنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
در مطالعه حاضر، تأثیر جایگزینی آرد ماهی با پروتئین تک یاخته باکتریایی بر عملکرد رشد و فعالیت آنزیمهای پروتئازی (پپسین، تریپسین و پروتئاز قلیایی) بچه ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) (وزن متوسط: 55/0± 51/2 گرم) برای مدت 6 هفته بررسی شد. پنج جیره آزمایشی با سطوح جایگزینی صفر(A)، 25 (B)، 50 (C)، 75 (D) و 100 % (E) آرد ماهی همسان از نظر پروتئین و انرژی با پروتئین تک سلولی تهیه گردید. بررسی شاخصهای افزایش وزن بدن، نرخ رشد نسبی، نسبت کارایی پروتئین، نسبت کارایی چربی و نسبت کارایی غذا نشان داد این شاخصها در جیره آزمایشی C به طور معنیداری بالاتر از سایر تیمارها بودند (05/0pp). همچنین بالاترین فعالیت آنزیم پپسین معده در جیره C مشاهده شد که با سایر جیرهها به استثناء جیره B دارای اختلاف معنی داری بود (05/0>p). براساس نتایج حاصل از عملکرد رشد و فعالیت آنزیمهای پپسین، تریپسین و پروتئاز قلیایی جیره حاوی 50 %پروتئین تک یاخته نسبت به سایر جیرهها میتواند برای رشد ماهی قزلآلای رنگینکمان مناسب باشد.
کلید واژگان
آرد ماهیپروتئین تک یاخته
پروتئاز
شاخصهای رشد
Oncorhynchus mykiss
تغذيه
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2019-11-011398-08-10
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
گروه علوم و مهندسی شیلات، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه ملایر، همدان، ایرانگروه علوم و مهندسی شیلات، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه ملایر، همدان، ایران
شاپا
1026-13542322-5998




