اثر پیش تیمار با نانو کلات آهن و سالیسیلیک اسید بر جوانه زنی و رشد عدس تحت تنش شوری
(ندگان)پدیدآور
نورافکن, حسنشاهمرادی, معصومهنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی اثر پیشتیمار بذر با نانو کلات آهن و سالیسیلیک اسید بر خصوصیات جوانهزنی و رشد عدس تحت تنش شوری، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل پیشتیمار با سالیسیلیک اسید و نانو کلات آهن هر کدام در سه سطح شامل 1000، 2000 و 3000 میلیگرم بر لیتر، پیشتیمار با آب مقطر و شاهد (بدون اعمال پیشتیمار) و چهار سطح شوری شامل شاهد، 1000، 2000 و 3000 میلیگرم بر لیتر بود. نتایج نشان داد که اثر پیشتیمار با نانو کلات آهن و سالیسیلیک اسید در شرایط شوری بر درصد و سرعت جوانهزنی، درصد و سرعت سبز شدن، میانگین مدت زمان جوانهزنی و سبز شدن، طول ساقهچه، وزن تر و وزن خشک ساقهچه در سطح احتمال 1% معنیدار بود. غلظت 3000 میلیگرم بر لیتر کلرید سدیم سبب کاهش معنیدار شاخصهای جوانهزنی و رشد گیاهچه نسبت به شاهد گردید. در کل، سالیسیلیک اسید نسبت به نانو کلات آهن اثر مثبت بیشتری بر شاخصهای جوانهزنی و رشد گیاهچه عدس در شرایط تنش و بدون تنش شوری داشت و با کاربرد سالیسیلیک اسید به تنهایی و تحت تنش شوری شاخصهای جوانهزنی و رشد گیاهچه نسبت به شاهد افزایش یافت. بنابراین پیشتیمار بذر با سالیسیلیک اسید 3000 میلیگرم بر لیتر موجب بهبود جوانهزنی و استقرار گیاهچه در شرایط شوری و بدون شوری میشود.
کلید واژگان
Lens culinarisکلرید سدیم
پرایمینگ
هیدروپرایمینگ
شبه هورمون
نانو فن آوری
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2014-08-231393-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانهIslamic Azad University, Miyaneh Branch
سازمان پدید آورنده
عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه میانه، ایرانعضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه میانه، ایران
شاپا
2423-79572423-7965




