تأثیر شکل فیزیکی جیره به صورت پلت و آردی برعملکرد دو سویه گوشتی آرین و راس
(ندگان)پدیدآور
خجسته شلمانی, ساسانتاتینا, مصطفینوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
خوراک های طیور به سه شکل عمده پلت شده، کرامبل و آردی مصرف می شوند. این مطالعه به منظور بررسی تأثیر شکل فیزیکی جیره (پلت و آردی) بر عملکرد جوجه های گوشتی آرین و راس در قالب طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل (2 سویه andtimes; 2 جنس andtimes;2 شکل فیزیکی جیره) به مدت 49 روز اجرا شد. صفات مورد اندازه گیری شامل اضافه وزن بدن، مصرف خوراک، ضریب تبدیل غذا، درصد تلفات، درصد چربی محوطه ی بطنی، درصد بازده لاشه و درصد یکنواختی وزن گله بودند. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که دو سویه آرین و راس از نظر اضافه وزن نسبت به هم برتری ندارند، علی رغم این موضوع مصرف خوراک در سویه آرین بیشتر از راس می باشد در نتیجه ضریب تبدیل غذا در سویه راس بهتر از آرین شد. در کنار این صفات عملکرد بهتر راس از نظر درصد تلفات و درصد چربی محوطه ی بطنی باعث توصیه ی پرورش سویه راس نسبت به آرین می شود. همچنین به دلیل حصول عملکرد بیشتر جیره ی پلت نسبت به آردی از قبیل مصرف خوراک بیشتر، اضافه وزن بیشتر و ضریب تبدیل بهتر، استفاده از جیره ی پلت شده نسبت به جیره ی آردی در دو سویه آرین و راس توصیه می شود.
کلید واژگان
پلتآردی
جوجه های گوشتی
آرین
راس
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2010-07-231389-05-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغانIslamic Azad University, Damghan Branch
سازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آستارا، گروه علوم دامی، آستارا، ایراندانشگاه آزاد اسلامی، واحد آستارا، گروه شیلات، آستارا، ایران




