مطالعه ساختار تشریحی برگ و دمبرگ در هفت رقم انگور ایرانی
(ندگان)پدیدآور
یخچی, وحیدعباسپور, حسینپیوندی, مریمنورمحمدی, زهرا
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
میوه انگور (Vitis vinifera L.) یکی از محصولات گیاهی با اهمیت اقتصادی در سراسر جهان است و منبع غذایی ارزشمندی برای انسان است. این مطالعه با هدف بررسی ساختار تشریحی برگ و دمبرگ هفت رقم انگور (سیاه، فخری، منقا، عسگری، صاحبی، قرمز، یاقوتی) در منطقه بروجرد با میکروسکوپ نوری انجام شد. ویژگی های تشریحی مختلف نظیر ضخامت برگ، قطر دمبرگ، قطردستجات آوندی رگبرگ و دمبرگ، قطریک دسته آوندی برگ و دمبرگ، ضخامت اپیدرم برگ و دمبرگ، قطر رگبرگ اصلی، تعداد دستجات آوندی دمبرگ و رگبرگ اصلی و قطرپارانشیم مغزدمبرگ بررسی شدند. طبق نتایج، بیشترین ضخامت برگ، قطر دمبرگ، قطردستجات آوندی رگبرگ و دمبرگ، قطریک دسته آوندی برگ و دمبرگ، قطرپارانشیم مغز دمبرگ و تعداد دستجات آوندی دمبرگ مربوط به رقم یاقوتی بود. در مورد صفاتی چون ضخامت برگ، ضخامت اپیدرم برگ، قطردستجات آوندی رگبرگ، قطریک دسته آوندی برگ، دستجات آوندی رگبرگ اصلی، کمترین مقدار را رقم انگور سیاه نشان داد. رقم منقا بیشترین مقدار ضخامت اپیدرم برگ و قطر رگبرگ اصلی را نشان داد. کمترین قطر رگبرگ اصلی، قطر یک دسته آوندی دمبرگ و ضخامت اپیدرم دمبرگ متعلق به رقم فخری بود. رقم عسگری بیشترین مقداردستجاتآوندی رگبرگ اصلی و کمترین مقدار قطر دمبرگ، قطر دستجات آوندی دمبرگ و قطرپارانشیم مغز دمبرگ را نشان داد. بیشترین مقدار ضخامت اپیدرم دمبرگ را رقم صاحبی نشان داد. مقایسه ساختار تشریحی برگ و دمبرگ نشان داد تفاوت در شاخص های مورد بررسی در ارقام مختلف معنیدار است.
کلید واژگان
انگوررقم
ساختار تشریحی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2023-03-211402-01-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمالIslamic Azad University North Tehran Branch
سازمان پدید آورنده
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران- شمالگروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران- شمال
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
گروه ژنتیک، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی,واحد علوم تحقیقات، تهران ، ایران



