• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه زیست شناسی جانوری
    • دوره 1, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه زیست شناسی جانوری
    • دوره 1, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر تزریق داخل صفاقی روغن کنجد بر Fear conditioning درموش سوری ماده

    (ندگان)پدیدآور
    محمدپورکارگر, حسیناحمدی, ماناکسمتی, مهناز
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    217.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    روغن کنجد حاوی اسید های چرب غیر اشباع مثل اسید اولئیک و اسید لینوئیک و همچنین لستین میباشد که میتواند بر روی برخی فعالیت های فیزیولوژیک تاثیر گذار باشد. در تحقیق حاضر با توجه به کاربرد وسیع آن به عنوان حلال٬به بررسی اثر روغن کنجد بر روی Fear conditioningپرداخته شده است.روش: در این تحقیق از موشهای سوری ماده با وزن 3andplusmn;27 گرم استفاده گردید حیوانات به گروه کنترل و گروههای دریافت کننده روغن کنجد تقسیم شدند که بترتیب 1و3 و4 روز به مقدارcc1/0 روغن کنجد بطور داخل صفاقی در یافت کردند. بعد اتمام دوره تزریق روغن٬تست Fear conditioningانجام گرفت. بدین نحو که حیوانات در روز نخست با محیط آشناشدند. در روز دوم حیوانات به مدت 3 دقیقه در معرض صدای اژیر قرار گرفته و در نهایت شوک الکتریکی به مدت 5 ثانیه و به میزان1 mA دریافت کردند.یک ساعت بعد و در روز سوم برای هر حیوان بعد از قرار گرفتن در همان جعبه وپخش اژیر به مدت 1 دقیقه، مدت زمان Freezingاندازه گیری شد. داده ها توسط ANOVAیک طرفه مورد تجزیه وتحلیل آماری قرار گرفتند.نتایج: الف).تزریق داخل صفاقی روغن کنجد در هیچ یک از گروها نتوانست تغییر معنی داری در مدت زمان Freezingبعد ازیک ساعت دریافت شوک الکتریکی ایجاد کند. ب) روغن کنجد درگروهی که یک بار روغن کنجد دریافت کرده بودنتوانست در مدت زمان Freezingبعد از 24 ساعت دریافت شوک الکتریکی تغییر معنی داری ایجاد کند. اما در سایر گروه ها روغن کنجد مدت زمان Freezingرا بطور معنی داری افزایش داد(Pandlt;0.04). با توجه به اینکه روغن کنجد باز خوانی حا فظه را یک ساعت پس از دریافت شوک الکتریکی نتوانست تغییردهد٬به نظر میرسد این روغن اثر خود را غیر از مکانیسم های سریع مثل تغییر سیالیت غشای سلولی و یا تغیر عملکرد کانالهای یونی غشا اعمال میکند. احتمالا افزایش استیل کولین بعلت وجود پیش ساز آن (لیستین) در بعضی نواحی مغزی مثل هیپو کمپ،در این رابطه نقش دارد.
    کلید واژگان
    روغن کنجد
    لستین
    Fear conditioning
    موش سوری ماده

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2009-07-23
    1388-05-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان
    Islamic Azad University, Damghan Branch
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان-گروه بیولوژی- مربی
    واحد علوم اعصاب(کامپیوتری) گتسبای لندن، انگلستان
    دانشگاه شهید چمران اهواز گروه بیولوژی- دانشیار

    شاپا
    1735-9724
    URI
    http://ascij.damghaniau.ac.ir/article_530462.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/98610

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب