بررسی اثر نایسین و عصاره گیاه رزماری بر شاخص های حسی و فساد میکروبی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Onchorynchus mykis) در شرایط نگهداری سرد
(ندگان)پدیدآور
مسلمی, مهرانصالحانی, رقیهمهدی ابادی, شهریارنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
جهت بررسی اثر پوشش نایسین و عصاره گیاه رزماری (Rosmarinus officinalis) بر روی شاخصهای حسی و فساد میکروبی ماهی قزلآلای رنگین کمان در شرایط نگهداری سرد از چهار گروه تیمار شامل: تیمار شاهد (فیلههای بدون پوشش)، فیله پوشش داده شده با نایسین 1/0 درصد، فیله پوشش داده شده با نایسین 5/0 درصد و 1 درصد عصاره گیاه رزماری و فیله پوشش داده شده با نایسین 1/0 درصد و 2 درصد عصاره گیاه رزماری استفاده شد. آزمونهای کنترل کیفی شامل آزمونهای میکروبی؛ شمارش تعداد شمارش کلی باکتریها، شمارش باکتریهای سرماگرا و شمارش باکتریهای اسید لاکتیک و ارزیابیهای حسی؛ رنگ، بو و بافت هر 4 روز یک بار به مدت 12 روز انجام شدند. نتایج نشان دادند با افزایش زمان نگهدای تعداد کلی باکتریها، باکتریهای سرماگرا و باکتریهای اسید لاکتیک و شاخصهای رنگ، بو و بافت در تیمارهای شاهد افزایش معنیداری داشت (05/0Pp
کلید واژگان
نایسینماندگاری
رزماری
قزل آلای رنگین کمان
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2019-08-231398-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغانIslamic Azad University, Damghan Branch
سازمان پدید آورنده
گروه کشاورزی، واحد جویبار، دانشگاه آزاد اسلامی، جویبار، ایرانموسسه غیرانتفاعی تجن، قایم شهر، ایران
دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی، تهران، ایران




