تاثیر مصرف مکمل لیکوپن بر استرس اکسایشی و ظرفیت آنتی اکسیدان تام مردان چاق بعد از یک جلسه تمرین مقاومتی شدید
(ندگان)پدیدآور
هوشمند مقدم, بابکاسکندری, مژگاننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
پژوهش حاضر به منظور تاثیر مصرف مکمل لیکوپن (عصاره گوجه فرنگی) بر شاخصهای غلظت آنتیاکسیدانی تام (TAC) و مالون دی آلدئید (MDA) در مردان چاق متعاقب یک جلسه فعالیت مقاومتی مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش، 20 مرد چاق (30 ≤ BMI) به طور تصادفی دریکی از دو گروه شبه دارو (10 نفر) و مکمل (10 نفر) قرار گرفتند.گروه مکمل به مدت دو هفته روزانه 2 عدد قرص 200 میلیگرمی لیکوپن و گروه شبه دارو نیز به همین مقدار پلاسیبو مصرف نمودند. سپس افراد دو گروه در یک جلسه فعالیت مقاومتی شرکت کرده و نمونههای خون وریدی آنها در سه مرحله؛ قبل از مصرف مکمل (2 هفته قبل از فعالیت)، قبل و 24 ساعت بعد از فعالیت مقاومتی، جمعآوری شد. نتایج نشان داد غلظت بیومارکرهای TAC و MDA در گروه دریافتکننده مکمل به ترتیب افزایش و کاهش معنیداری نسبت به گروه شبه دارو در طول زمان داشت (05/0 ≥ p). .پژوهش حاضر نشان داد مصرف مکمل لیکوپن میتواند باعث افزایش ظرفیت آنتیاکسیدانی تام پلاسما و کاهش استرس اکسایشی در مردان چاق متعاقب یک جلسه فعالیت مقاومتی شود.
کلید واژگان
مالون دی آلدهیدظرفیت ضد اکسایشی تام
مکمل لیکوپن
تمرین مقاومتی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2017-08-231396-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغانIslamic Azad University, Damghan Branch
سازمان پدید آورنده
گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایرانگروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران




