• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه زیست شناسی جانوری
    • دوره 9, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه زیست شناسی جانوری
    • دوره 9, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر عصاره ترکیبی سیر و لیموترش بر ریسک فاکتور التهابی آترواسکلروزیس (hs-CRP) در رت های نر نژاد ویستار تحت رژیم پرچرب

    (ندگان)پدیدآور
    برادران خلخالی, پگاهحائری روحانی, سید علییغمایی, پریچهره
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    552.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مشکلات قلبی عروقی بویژه آترواسکلروزیس یکی از بیماری­های شایع در جهان است. پروتئین فاز حاد (hs-CRP) حساس­ترین شاخص التهابی است که در تحقیقات جدید نشان داده شده مقادیر سرمی آن می­تواند خطر معضلات قلبی را پیش­بینی نماید. سیر (Allium sativum) و لیمو ترش (Citrus limon) هر دو از گیاهانی هستند که در درمان­های سنتی مشکلات قلبی­عروقی کاربرد دارند ولی ترکیب آن دو با یکدیگر تاکنون بررسی نشده است. مطالعه حاضر، یک پژوهش تجربی مداخله­ای است که تاثیرات ضدالتهابی و هیپولیپیدمیک عصاره ترکیبی سیر و لیمو ترش را در موش صحرایی نژاد ویستار که به مدت 9 هفته تحت تغذیه با رژیم پرچرب قرار گرفته­اند، بررسی می­کند. 42 سر رت نر بالغ با وزن 200 تا 250 گرم به شش گروه هفت­تایی تقسیم شدند. گروه کنترل و گروه تجربی 3 با غذای عادی جوندگان و گروه کنترل چاقی، شم، تجربی 1و تجربی 2 با رژیم پر چرب تغذیه شدند. پس از رسیدن به وزن مطلوب، عصاره ترکیبی سیر و لیمو در دوز 220 میلی­گرم ماده خشک محلول در آب مقطر به گروه­های تجربی 1 و 3 و در دوز 440 میلی­گرم به گروه تجربی 2، برای مدت چهار هفته خورانده شد. سرم حاصل از نمونه­گیری خون برای سنجش CRP و کلسترول تام مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج با آزمون آنالیز واریانس (ANOVA) و روش مقایسه­های چند گانه توکی مورد آزمون قرار گرفت. عصاره ترکیبی سیر و لیمو کاهش معنی­داری را در کلسترول تام سرم گروه­های تجربی 1 و 2 نشان داد (001/0> p). همچنین یک کاهش معنی­دار CRP در گروه تجربی 2 که با دوز دو برابر تیمار شده بودند دیده شد (05/0 > p). هیچ تغییر معنی­داری از تاثیر عصاره ترکیبی بر روی گروه تجربی 3 که با رژیم غذایی عادی تغذیه شده بودند، مشاهده نگردید. به نظر می­رسد عصاره ترکیبی سیر و لیمو ترش در مبتلایان به هایپرکلسترولمی تاثیرات ضدالتهابی و محافظتی بر عروق دارد.
    کلید واژگان
    آترواسکلروزیس
    پروتئین فاز حاد
    سیر
    لیموترش
    هایپرلیپیدمی
    رت ویستار

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2017-08-23
    1396-06-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان
    Islamic Azad University, Damghan Branch
    سازمان پدید آورنده
    گروه زیست شناسی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
    گروه زیست شناسی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
    گروه زیست شناسی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

    شاپا
    1735-9724
    URI
    http://ascij.damghaniau.ac.ir/article_532806.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/98487

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب