• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه زیست شناسی جانوری
    • دوره 6, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه زیست شناسی جانوری
    • دوره 6, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی و شناسایی آلودگی قارچی پوست ماهی آزاد دریای خزر ( )Salmo trutta caspiusدر مزارع پرورش ماهی استان مازندران

    (ندگان)پدیدآور
    علاقمندان مطلق, نیوشاحائری روحانی, علیزرین دست, محمدرضاناصحی, محمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    521.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    رشد روز افزون جمعیت و نیاز به تأمین پروتئین مورد نیاز جوامع بشری زمینه توسعه سیستمهای مختلف پرورش دام، طیور و آبزیان را فراهمنموده است. ماهی آزاد دریای خزر ( )Salmo trutta caspiusیک گونه بسیار مهم و همچنین بومی و مهاجر دریای خزر میباشد و ازارزش غذایی و اقتصادی ویژه ای برخوردار است. در این تحقیق هدف شناسایی و جداسازی قارچهای بیماری زا از پوست ماهیان آزاد دریایخزر در مزرعه پرورش ماهی بخش خصوصی استان مازندران (سواد کوه، لفور- مزرعه غزل) بوده است. بدین منظور از پوست چهار قطعهماهی با میانگین وزنی 0911گرم در فصل بهار ،0931نمونه برداری صورت گرفته و نمونهها به همراه قارچ بر روی محیط سابرودکستروزآگار، گلوکز پیتون آگار و همچنین در محیط آب مقطر استریل به همراه دانه شاهدانه در دمای اتاق کشت داده شدند. در این مطالعه، پانزدهکلنی ساپرولگنیا ( 01/39درصد،) دوازده آسپرژیلوس ( 06/66درصد)، نه پنیسیلیوم ( 00/5درصد)، هفت آکرومونیوم ( 3/20درصد)، ششفوزاریوم ( 3/99درصد)، شش سپدونیوم ( 3/99درصد،) چهار آلترناریا ( 5/55درصد)، سه رایزوپوس ( 4/06درصد)، یک کلادسپوریوم (0/93درصد)، سه هلمنتوسپوریوم ( 4/06درصد) و یک کلونی درکسلرا ) 0/93درصد) شناسایی شدند. اسپورهای قارچهای بیماریزا در همه جاپراکنده هستند و با توجه به محلهای پرورش ماهی امکان ابتلا به انواع و اقسام بیماریها وجود دارد. بنابراین با توجه به مشکلات موجود درجهت درمان ماهی، عدم دسترسی به پیشرفتهای لازم خدمات درمانی ماهیان، کمیابی داروهای مورد نیاز و بالا بودن هزینه درمان، پرورشدهندگان میبایست نکات بهداشتی را در خصوص پرورش و رشد ماهی رعایت نمایند.
    کلید واژگان
    آلودگی قارچی
    Salmo trutta caspiusمزارع پرورش ماهی
    مازندران

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2014-07-23
    1393-05-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان
    Islamic Azad University, Damghan Branch
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، گروه زیست شناسی، تهران، ایران
    دانشگاه تهران، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی، تهران، ایران
    پژوهشکده علوم شناختی، تهران، ایران
    دانشگاه آزاد اسلامی، واحد گرمسار، گروه زیست شناسی، گرمسار، ایران

    شاپا
    1735-9724
    URI
    http://ascij.damghaniau.ac.ir/article_530634.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/98425

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب