• ورود به سامانه
      مشاهده مورد 
      •   صفحهٔ اصلی
      • نشریات فارسی
      • باغ نظر
      • دوره 17, شماره 83
      • مشاهده مورد
      •   صفحهٔ اصلی
      • نشریات فارسی
      • باغ نظر
      • دوره 17, شماره 83
      • مشاهده مورد
      JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

      مطالعۀ اثربخشی الگوهای ذهنی حاکمان تیموری بر باغ‌سازی تیموری با رویکرد تاریخ فرهنگی (نمونه موردی: باغ‌های نو، شمال و میدان در سمرقند)

      (ندگان)پدیدآور
      اخوان, شمیممعقولی, نادیا
      Thumbnail
      دریافت مدرک مشاهده
      FullText
      اندازه فایل: 
      407.1کیلوبایت
      نوع فايل (MIME): 
      PDF
      نوع مدرک
      Text
      مقالۀ پژوهشی
      زبان مدرک
      فارسی
      نمایش کامل رکورد
      چکیده
      بیان مسئله: باغ ایرانی تبلور اندیشه، فرهنگ و باور جامعۀ ایرانی در طی تاریخ است. در این میان، عصر تیموری تأثیر بسزایی بر باغ‌سازی ایرانی و پیشرفت و معرفی آن به جهان داشته است. از این‌رو ارزیابی باغ‌سازی تیموری و اندیشۀ پنهان در پس آن می‌تواند آموزه‌ای برای منظرسازان امروز باشد.هدف: پژوهش حاضر در تلاش است تا با بررسی نمونه‌هایی از باغ‌های عصر تیموری، تأثیرات الگوهای ذهنی و فرهنگی حکام تیموری را، بر باغ‌سازی این عصر و ظهور ویژگی‌های کالبدی جدید در باغ را شناسایی کند. هدف اصلی پژوهش شناسایی تأثیرات الگوهای ذهنی و فرهنگی حاکمان تیموری بر باغ‌سازی عصر تیموری است.روش تحقیق: برای دستیابی به سؤال پژوهش، ابتدا باغ‌سازی عصر تیموری و ویژگی آن بررسی شده و سپس الگوهای ذهنی و جهان‌بینی سلسلۀ تیموری با استناد به گفتۀ مورخان و نویسندگان حاضر در دربار، ارزیابی شده است. در پایان با کمک رویکرد تاریخ فرهنگی، رابطۀ میان دو مؤلفۀ الگوی ذهنی حکام تیموری و باغ‌سازی عصر تیموری شناسایی و نمود این رابطه در نمونه‌های موردی تطبیق داده شده است. این پژوهش به لحاظ هدف بنیادی بوده و داده‌ها به‌ صورت تحلیلی-تاریخی مورد بررسی قرار گرفته و به شیوۀ اسنادی و با استفاده از کتابخانه و سایت‌های اینترنتی اطلاعات لازم جمع‌آوری شده است. نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش حاکی از آن است که برخی مبانی فرهنگی و الگوهای ذهنی تیموریان همچون: (رونق اقتصادی، آبادانی شهرها، احترام به سنت عشایری، ارج‌نهادن به هنرمندان، قدرت‌نمایی و ...) بر باغ‌سازی عصر تیموری تأثیر بسزایی گذاشته است و خلق فضاهایی همچون سراپرده در باغ تیموری و تبدیل باغ به نماد قدرت و تجلی رونق اقتصادی حکومت، از نتایج این الگوهای ذهنی و مبانی فرهنگی است.
      کلید واژگان
      باغ‌سازی
      عصر تیموری
      رویکرد تاریخ فرهنگی
      الگوی ذهنی

      شماره نشریه
      83
      تاریخ نشر
      2020-04-20
      1399-02-01
      ناشر
      پژوهشکده هنر، معماری و شهرسازی نظر
      Nazar Research Center for Art, Architecture and Urbanism (NRC)
      سازمان پدید آورنده
      کارشناس ارشد معماری، مؤسسۀ آموزش عالی طبری، بابل، ایران.
      دکتری پژوهش هنر، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قائمشهر، ایران.

      شاپا
      1735-9635
      2251-7197
      URI
      https://dx.doi.org/10.22034/bagh.2020.136790.3649
      http://www.bagh-sj.com/article_105720.html
      https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/97983

      مرور

      همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

      حساب من

      ورود به سامانهثبت نام

      تازه ترین ها

      تازه ترین مدارک
      © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
      تماس با ما | ارسال بازخورد
      قدرت یافته توسطسیناوب