• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • گیاهپزشکی کاربردی
    • دوره 10, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • گیاهپزشکی کاربردی
    • دوره 10, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تنوع گونه ای بندپایان زیان آور قارچ خوراکی و عوامل کنترل بیولوژیک آنها در تولیدی های شهرستان زرندیه، استان مرکزی

    (ندگان)پدیدآور
    تنها, مجتبیخردپیر, ندا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    749.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    قارچ خوراکی به ­عنوان یکی از منابع درآمد­زایی صنعتی و تجاری در سراسر جهان، محصولی غنی از پروتئین است که با توجه به نوع بستر پرورش مورد حمله گونه­ های مختلفی از عوامل زیان­آور قرار می­گیرد. در این تحقیق، طی دو نوبت نمونه ­برداری در مراحل بذر­پاشی و غلاف ­دهی قارچ، از شش کارگاه تولید قارچ خوراکی دکمه ­ای در شهرستان زرندیه، استان مرکزی اقدام به جمع­آوری نمونه­های بند­پایان موجود در بستر پرورش قارچ خوراکی گردید. نمونه­ ها به کمک قیف برلیز جدا­سازی و در الکل اتانول 70 درصد نگهداری و سپس با استفاده از کلید­های معتبر تا سطح گونه شناسایی شدند. سپس به منظور تعیین سطح اهمیت گونه­ ها، درصد فراوانی هر گونه محاسبه و به کمک روش­های آماری مقایسه گردیدند. در مجموع ۱۸۱۴ نمونه از بندپایان متعلق به 15 گونه در قالب 14 جنس و 11 خانواده جمع­آوری گردیدند. گونه Tyrophagus putrescentiae با بیشترین فراوانی (۰۶/۲ ± ۹۱/۱۸ درصد) و اختلاف معنـی دار با سـایر نمونـه­ ها تشـخیص داده شد. در مرتبه دوم و سوم به ترتیب گـونه ­های Megaselia halterata (84/1 ± 83/14 درصد) و Lycoriella auripila (۴۷/۰ ± ۷۸/۱۱ درصد) با اختلاف معنی ­دار نسبت به سایر گونه­ ها، دارای بیشترین فراوانی بودند. از مجموع گونه­ های به ­دست آمده دو گونه شکارگر Atheta coriaria از راسته Coleoptera و کنه Macrocheles glaber شناسایی شدند. بیشتر گونه­ های یافت شده از تولیدی­ های قارچ خوراکی شهرستان زرندیه رژیم پوسیده ­خواری داشته و همراه با کمپوست آلوده به کارگاه وارد شده­ اند. گونه­ هایی نظیر M. halterata، Megaselia scalaris، L. auripila، Coboldia fuscipes و Tyrophagus putrescentiae با رژیم قارچ­ خواری جزء گونه ­های زیان­آور با خسارت مستقیم به محصول قارچ خوراکی محسوب می­شوند.
    کلید واژگان
    قارچ خوراکی
    زرندیه
    استان مرکزی
    حشرات
    کنه

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2022-02-20
    1400-12-01
    ناشر
    معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه حشره‌شناسی کشاورزی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
    - استادیار، گروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین -پیشوا، ورامین، ایران

    URI
    https://plant.varamin.iau.ir/article_694535.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/964650

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب