• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم آبزی پروری
    • دوره 9, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم آبزی پروری
    • دوره 9, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تولید سیلاژ بیولوژیک از ضایعات ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) با استفاده از باکتری‌های اتوژن و سنجش کمی و کیفی پروفیل اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب محصول

    (ندگان)پدیدآور
    صفری, رضاریحانی پول, سهیلبانکه ساز, زهراتقوی, محمد جوادصفری, عین اله
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    با افزایش مراکز فراوری ماهی قزل­آلای رنگین­کمان در کشور، استفاده بهینه از ضایعات تولید شده در این مراکز ضروری به نظر می­رسد. یکی از روش ­های استفاده بهینه از ضایعات، تبدیل آن­ ها به محصولاتی با ارزش افزوده بالا نظیر بیوسیلاژ می­ باشد. این محصول در صورت دارابودن خصوصیات مطلوب، می ­تواند در صنعت تغذیه آبزیان، دام و طیور استفاده گردد. هدف این مطالعه تولید بیوسیلاژ از ضایعات ماهی مذکور با استفاده از باکتری ­های اتوژن و بررسی پروفیل ­اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب محصول است. نتایج نشان داد مجموع اسیدهای آمینه ضروری، غیر ضروری و کل در محصول تولیدشده به ترتیب 32/12، 27/06 و 59/18 گرم در 100 گرم سوبسترا است. در ادامه مشخص شد در بین اسیدهای­ آمینه­ ضروری و غیر ضروری به ترتیب آرژینین و گلوتامیک­اسید دارای بیشترین مقدار هستند (به ترتیب 5/82 و 59/5 گرم در 100 گرم سوبسترا) و محصول تولید شده فاقد اسید آمینه­ تریپتوفان است. در محصول تولید شده شاخص شیمیایی بر اساس پروتئین­ های مرجع برای اسیدآمینه ­های هیستیدین، آرژینین، والین و لوسین بالای یک محاسبه شد. بررسی ترکیب اسیدهای چرب بیوسیلاژ نشان داد مجموع اسیدهای چرب اشباع (SFA)، اسیدهای چرب تک غیر اشباع (MUFA) و اسیدهای چرب چند غیر اشباع (PUFA) در این محصول به ترتیب 33/39، 31/32 و 35/27 درصد می ­باشد. در ادامه نسبت امگا6 به امگا3 در سیلاژ بیولوژیک 9/73 گزارش گردید. بر اساس نتایج، بیوسیلاژ تولیدشده از ضایعات ماهی قزل ­آلای رنگین­ کمان از نظر ترکیب اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب غنی بوده و می ­تواند به فرمولاسیون جیره در تغذیه آبزیان، دام و طیور اضافه گردد.
    کلید واژگان
    ضایعات ماهی
    بیوسیلاژ
    پروفیل اسیدهای آمینه
    پروفیل اسیدهای چرب

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2021-08-23
    1400-06-01
    ناشر
    انجمن آبزی پروری ایران
    سازمان پدید آورنده
    پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایران.
    گروه فراوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
    پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایران.
    پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایران.
    پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایران.

    شاپا
    2322-5351
    URI
    http://www.aquaculturesciences.ir/article_137670.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/958821

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب