• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • International Journal of Advanced Biological and Biomedical Research
    • Volume 2, Issue 10
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • International Journal of Advanced Biological and Biomedical Research
    • Volume 2, Issue 10
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Antifungal Effects of Two Medicinal Plant Native to Iran

    (ندگان)پدیدآور
    Mohammadi, S.Piri, Kh.
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    163.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Original Article
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    Objective: In order to use natural compounds in controlling plant pests and diseases, many researchers in recent years have studied the antifungal effects of essential oils and plant extracts.  The purpose of this study was to investigate the chemical composition and antifungal effects of Echium khuzestanium and marubbium anisodan extracts. Methods: After extraction and preparation of different concentrarion from extracts, antifungal effect on 4 plant fungi was stadied by disc diffusion method. chemical composition of plants was checked by GC/MS. Results: According to the results, 86 kinds of chemical compounds found in M.anisodan extract. Furfural, steroids, vitamin B and flavonoids are the main compounds of M.anisodan. 46 kinds of chemical compounds found in methanol extract of E.khuzestanium. there are mucilage, fatty acids, flavonoid and diterpenes in flower of E.khuzestanium.
    کلید واژگان
    Plant extract
    Plant fungi
    GC/MS
    Echium khuzestanium
    Marrubium anisodan
    Biological Sciences

    شماره نشریه
    10
    تاریخ نشر
    2014-10-01
    1393-07-09
    ناشر
    Sami Publishing Company
    سازمان پدید آورنده
    MSc. Student, Department of biotechnology, Faculty of agriculture, Buali Sina University,Hamedan, Iran
    Department of biotechnology, Faculty of agriculture, Buali Sina University, Hamedan, Iran

    شاپا
    2383-2762
    2322-4827
    URI
    http://www.ijabbr.com/article_10003.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/87101

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب