• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • International Journal of Advanced Biological and Biomedical Research
    • Volume 1, Issue 12
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • International Journal of Advanced Biological and Biomedical Research
    • Volume 1, Issue 12
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Investigating the Effects of Cadmium on Rumen Microbial Fermentation and Nutrient Digestibility Using Gas Production

    (ندگان)پدیدآور
    Almasi, FazelSari, MohsenSalari, SomayehChaji, Morteza
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    613.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Original Article
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    Effects of different levels of cadmium (0.1, 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256 mg/l of culture medium) were evaluated using gas production technique. In the glass vials used to measure gas production 30 mg of buffered rumen fluid (2:1 ratio of rumen fluid: buffer) poured in glass and cultured at 38.6 temperature. Volume and pressure of produced gas were measured with syringes and digital pressure meter at different times and exponential model were used to determine the gas production parameters. The results of the experiment indicated that using different levels of cadmium sulfate caused a significant reduction in b parameter, partitioning factor, metabolizable energy and digestion of organic matter. Addition of 0.1, 1, 2, 4 and 16 mg cadmium/l did not affect c parameter in comparison with the control treatment. The results of this study suggest that cadmium in higher levels of 8 mg per liter had strong inhibitory effect on rumen anaerobic microorganisms' activity
    کلید واژگان
    Cadmium
    Rumen fermentation
    Gas Production
    Dual continuous culture
    Animal Science

    شماره نشریه
    12
    تاریخ نشر
    2013-12-01
    1392-09-10
    ناشر
    Sami Publishing Company
    سازمان پدید آورنده
    MSc student, Ramin agriculture and Natural Resources University
    Assistant professor, animal science department, Ramin agriculture and Natural Resources
    Assistant professor, animal science department, Ramin agriculture and Natural Resources University
    Assistant professor, animal science department, Ramin agriculture and Natural Resources University

    شاپا
    2383-2762
    2322-4827
    URI
    http://www.ijabbr.com/article_7953.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/86985

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب