• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • International Journal of Advanced Biological and Biomedical Research
    • Volume 1, Issue 11
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • International Journal of Advanced Biological and Biomedical Research
    • Volume 1, Issue 11
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Cheated Minerals in Animal Nutrition

    (ندگان)پدیدآور
    Dayyani, NematollahBeyki Bandar Abadi, MortezaAmir Abadi Farhani, Ahmad
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    462.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Review Article
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    Chelating is the chemical process by which a mineral (iron, cobalt, copper, zinc, and manganese) is combined with a mixture of amino acids and peptides. The resulting substances are known as chelates. Another descriptive term, proteinates, refers to the amino acid bond. These chelated minerals are thought to be more digestible than nonchelated forms. In other words, chelation makes the minerals more bioavailable (able to be absorbed and used for bodily functions), chiefly by shielding them from the effects of other dietary elements in the animal's digestive tract. Proteinates or chelates are described as organic minerals in contrast to inorganic minerals, those that are not bound to amino acids
    کلید واژگان
    Chelate
    mineral
    Nutrition
    Bioavailability

    شماره نشریه
    11
    تاریخ نشر
    2013-11-01
    1392-08-10
    ناشر
    Sami Publishing Company
    سازمان پدید آورنده
    Lecturer of Payam Noor university, Faculty of Agriculture, Qom, Iran
    Academic member of Agriculture & Natural Resources Research Center, Qom, Iran
    Lecturer of Payam Noor university, Faculty of Agriculture, Qom, Iran

    شاپا
    2383-2762
    2322-4827
    URI
    http://www.ijabbr.com/article_7939.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/86903

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب